Tech

Komentari 3

Battlefield i Call of Duty ove godine čekaju velike promjene

Battlefield i Call of Duty  ove godine čekaju velike promjene

Fortnite i Playerunknown's Battlegrounds bili su velik uspjeh za battle royale igre u kojima morate biti posljednji preživjeli, kojim god sredstvima, a čini se da i veliki divovi CoD i Battlefield slijede ovaj trend

Iako nisu bili prvi u svom žanru, prošlogodišnji uspjeh megahita Playerunknown's Battlegrounds, a potom i Fortnitea, očiti su znak da bi se Call of Duty i Battlefield serijali trebali prilagoditi te će prema najnovjijm glasinama i ove igre dobiti battle royale modove. 

Kako piše VentureBeat, studio DICE testira kako bi u Battlefieldu funkcionirao ovakav mod u kojem se borite za preživljavanje i skupljate razne resurse te pokušavate ostati posljednji preživjeli na mapi. Njihov izvor rekao je kako imaju prototip, ali da igra još nije odobrena, već se testira ovaj mod sa sadašnjom mehanikom. Prođe li sve prema planovima, to bi trebalo osvanuti kao besplatni dodatak nakon lansiranja Battlefielda 5. 

Isto tako, objavljeno je i da bi Call of Duty trebao dobiti novi naslov koji će biti igra bez single player kampanje, a Eurogamer navodi da se radi i na battle royale modu za Black Ops 4.