Tech

Komentari 126

VIDEO Obračun koji ste čekali: Nevera protiv najjače Tesle S

VIDEO Obračun koji ste čekali: Nevera protiv najjače Tesle S

Najsnažnija Tesla i Rimčeva Nevera našli su se u okršaju DragTimesa. Tri utrke ubrzanja na 402 metra pokazale su svu snagu hrvatske jurilice

Prije samo nekoliko dana iz Rimac Automobila pohvaili su se podatkom da je Nevera najbrže ubrzavajući proizvodni automobil na svijetu nakon što je Brooks Weisblat iz DragTimesa postavio rekord na stazi Famoso Raceway u Kaliforniji, a sad je Weisblat objavio i snimku iščekivanog okršaja - utrke na 402 metra protiv Teslinog Modela S Plaid.

POGLEDAJTE VIDEO

Nevera je svaku od tri utrke glatko dobila s velikom prednosti i rezultatima ispod 8,7 sekundi, dok se Tesla nije uspio spustiti ispod 9,2 sekunde.

Inače, treba istaknuti da Nevera ima 1914 konja, a Tesla 1020. 

Još važnije, Nevera košta dva milijuna eura, a Teslin Model S košta manje od milijun - kuna.

Inače, DragTimes su u prošlotjednom videu, kojim su se pohvalili iz Rimca, postavili rekordno vrijeme serijskog automobila od 8,582 sekunde na ¼ milje (0-402m), pri najvećoj brzini od 270 km/h.

Neveru je vozio Brooks Weisblat iz Dragtimes-a na Michelin Pilot Sport 4S gumama, na kojima je baš svaka Nevera, u izazovnim uvjetima s temperaturom zraka 37°C i temperaturom staze 65°C.