Tech

Komentari 6

Volkswagen otkrio obnovljeni Tiguan, stižu plug-in i sportski R

Volkswagen otkrio obnovljeni Tiguan, stižu plug-in i sportski R

Najprodavaniji SUV na europskom tržištu temeljito je redizajniran. Promjene na izgledu su male, no pod karoserijom se krije mnogo novosti

Četiri godine nakon premijere Tiguan je temeljito obnovljen. Tiguan je najprodavaniji SUV u Europi, a do sada je proizvedeno više od šest milijuna primjeraka, od čega prošle godine čak 911.000.

Volkswagen Tiguan R-Line

 Na redizajniranom modelu prednji dio je značajno izmijenjen, dok su straga promjene tek minimalne. Promjene u unutrašnjosti su novi upravljač, infotainment, instrumenti i komande klima uređaja. Oprema je postala bogatija te se Tiguan sada može dobiti i s premium audio sustavom Harman Kardon snage 480 W. Tu su i brojni novi sustavi za pomoć u vožnji poput Travel Assista koji omogućuje poluautonomnu vožnju pri brzinama do 210 km/h. 

Volkswagen Tiguan R-Line

Dizelski motori u poboljšani i čišći zahvaljujući tehnologiji dvostrukog doziranja, a Volkswagen tvrdi da su među najčišćim motorima s izgaranjem na svijetu. N novost su plug-in hibridna verzija s 245 KS te sportska verzija R. Ona ima dvolitreni benzinski motor snage 320 KS. Ostatak ponude motora trebao bi ostati uglavnom nepromijenjen. Cijene se još ne znaju.