Obavijesti

Tech

Komentari 22

Vozili smo Peugeot 308 SW: Vrlo atraktivan karavan s mnogo stila i još više prostora

Vozili smo Peugeot 308 SW: Vrlo atraktivan karavan s mnogo stila i još više prostora
9

Novi Peugeot u salone stiže tijekom kolovoza. Ima prtljažnik zapremine 608 litara i mnogo mjesta na stražnjoj klupi. Nude se benzinski, dizelski i plug-in hibridni pogoni...

VIDEO

Unatoč dominaciji SUV-ova još ima marki koje vjeruju da na tržištu ima mjesta i za klasične kompaktne karavane. Jedna od njih ej Peugeot koja je na osnovi nedavno predstavljenog 308 napravila i njegovu karavansku verziju 308 SW. Automobil je u Zagrebu predstavljen ovih dana, a u salone stiže tijekom kolovoza. 

Automobil vrlo atraktivnog i agresivnog dizajna je, bez sumnje, jedan od najljepših, možda i najljepši automobil u klasi. Oblik klasičnog kompakta s kosim stražnjim krajem vrlo je dobro transformiran u karavanski što u kompaktnoj klasi ne uspijeva baš često. 

Unutrašnjost je prenesena iz klasičnog 308. Ovdje je Peugeot originalan sa svojim i-Cockpit konceptom pri kojem su instrumenti smješteni iznad volana i tako bliže pogledu na cestu. Instrumenti na 308 su digitalni i vrlo atraktivni s 3D efektom koji izgleda odlično ali je i praktičan za određene dodatne prikaze. Dodirni zaslon u sredini ima do 10 inča. 

Automobil je dobro opremljen već od osnovne verzije. Serijski dolazi s LED svjetlima, dvozonskim klima uređajem, stražnjim senzorima za parkiranje i mnoštvom druge opreme, a u višim razinama opreme i u popisu dodatne opreme nalazimo 3D navigaciju, alunaplatke od 17 i 18", Matrix LED svjetla, presvlake sjedala od Alcantare, električna vrata prtljažnika, grijani vjetrobran i volan, Focal premium audio sustav...

Novi 308 SW prilično je velik automobil s 464 centimetara dužine. Prostora za noge na stražnjim sjedalima ima osjetno više nego u klasičnom 308 jer je međuosovinski razmak produžen za 5,5 centimetara. također u prtljažnik stane raskošnih 608 litara, a preklopljenim sjedalima čak 1634 litre. U plug-in hibridnim verzijama su te vrijednosti nešto manje no još uvijek odlične, od 548 do 1574 litara. 

Ponuda motora je identična kao kod klasičnog 308. tu su dva benzinca snage 110 i 130 KS, a snažniji motor može se dobiti i u kombinaciji s automatskim mjenjačem s osam brzina. Dizelski motor ima 130 KS i ručni ili automatski mjenjač. Tu su i dvije plug-in hibridne verzije sa 180 i 225 KS s električnom dosegom od 60 i 59 kilometara. Kapacitet baterije je 12,4 kWh, a snaga punjenja 3,2 kW (7,4 kW uz doplatu). 

Peugeot nudi tri razine opreme: Active Business, Allure i GT, a cijene za SW su otprilike 10.000 kn veće nego za klasični 308. Osnovni benzinac košta 192.705 kuna, dizel od 220.007 kuna, a plug-in hibridne verzije od 297.296 kuna.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle