Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Kolica s 99 telefona vukao kroz grad i napravio virtualnu gužvu

Umjetnik Simon Weckert kupio je 99 rabljenih telefona, na svima pokrenuo Googleove karte koje je muškarac vukao po Berlinu. Aplikacija je pomislila da je nastao stvarni zastoj ....

Foto: Simon Weckert/Screenshot
17 komentara

Mnogi vozači oslanjaju se na Google kako bi prije posla ili na putu doma vidjeli gdje je gužva i tako skratili nekoliko minuta na putovanju. No da tehnologija nije uvijek sasvim pouzdana odlučio je svojim eksperimentom pokazati umjetnik Simon Weckert.

POGLEDAJTE VIDEO:

On je objavio video u kojem pokazuje 'hakiranje' Googleovih karata tako što je napravio virtualnu gužvu na berlinskim ulicama. Naime, Weckert je stavio 99 mobitela u kolica i na svakom uređaju pokrenuo je Googleove karte. Muškarac na videu potom je vukao kolica, a prošao je i ispred Googleova ureda. 

LAKŠE DO CILJA Google Karte napokon dobile detalj koji im fali na mobitelima

Toliki broj aktivnih uređaja pokazao je veliku koncentraciju uređaja na tim ulicama, a kako je muškarac u videu vukao kolica, Google je pomislio da se promet kreće jako sporo. Naravno, rezultat je bio crvenilo na tim ulicama i savjet da se izbjegnu te ulice. 

Ok, realno pitanje je kome bi se dalo zamarati s ovime u stvarnosti, no cijela priča je privukla veliku pozornost, a nije isključeno i da će Google reagirati tako što bi njihovi algoritmi mogli isključiti podatke iz uređaja koji su recimo ovako gusto pozicionirani na hrpi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message