Tech

Komentari 36

Zabavan i zahvalan: C1 nudi pomični krov, idealan za ljeto

Zabavan i zahvalan: C1 nudi pomični krov, idealan za ljeto

Novi Citroën C1 s pomičnim platnenim krovom djeluje zabavno i pomalo romantično. Svojevrsni kabrio osjećaj dobar je bonus za topliji dio godine

Citroën C1 je jedan od onih automobila koji imaju dva lica. Prvo je zabavno, pomalo razigrano, dok je drugo vrlo ozbiljno, prizemno, jednostavno i praktično. 

Mali gradski automobil u novoj generaciji kao vrh ponude nudi izvedbu s platnenim krovom koja donosi svojevrsni kabrio osjećaj. Iako to zapravo “nije to”, ovakav koncept ima i prednosti, posebno kada je u pitanju propuh u unutrašnjosti, ali i konačna cijena automobila. 

Najbolji dio C1 je i u novoj generaciji mali trocilindrični motor. Agregat koji ostavlja dojam neuništivosti je elastičan i živahan, a posebice štedljiv. Na testu smo trošili svega 5,5 l/100 km u gradskoj vožnji. Minus su mu izražene vibracije i nešto grublji rad. Performanse, kao i ponuda prostora nisu na najvišoj razini, no kod maloga gradskog automobila to je sasvim razumljivo. 

Unatoč tome, C1 je izuzetno zabavan u vožnji, a može biti i vrlo opuštajući. Primjerice, mjenjač je tako koncipiran da zahtijeva vrlo rijetke promjene stupnjeva. 

TVORNIČKI PODACI:
masa: 965 kg
dimenzije: 347x162x146 cm
obujam:  998 ccm
snaga:  51 kW/69 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  14,3 s
najveća brzina: 157 km/h
potrošnja:  4,2 l /100 km

cijena: 92.097  kn (testni model)   84.548 kn (bez doplata)

Testirani C1 Aircape Feel Edition u opremi ima platneni krov, alu naplatke, klima uređaj , audio sustav, električne prozore i metalik boju