Obavijesti

Tech

Komentari 7

Zabavni šminker drugačiji je od ostalih električnih automobila

Zabavni šminker drugačiji je od ostalih električnih automobila
20

S električnim motorom 208 je vrlo zabavan i brz. Realan doseg mu je veći od 300 kilometara, ako se vozite umjerenije možete napraviti i gotovo 400. Izgleda skoro isto kao benzinski 208

VIDEO

Za razliku od većine konkurenata koji rade posebne “svemirski” dizajnirane električne aute Peugeot je uzeo obični 208 i u njega ugradio električni pogon.Rezultat je vrlo atraktivan auto koji svojim izgledom ne otkriva da je drugačiji, no svejedno ima sve prednosti električnog pogona. 

Novi e-208 ubrzava mnogo brže nego biste očekivali od 136 KS. Klasični benzinci i dizelaši  slabiji od 200 KS na semaforu do 50, 60 km/h nemaju šanse. No i na višim brzinama ubrzanja i međuubrzanja su vrhunska, a vrlo dobar je i doseg. Maksimalna brzina ograničena na 150 km/h, također je među boljima u svijetu gradskih električnih automobila.

U kombiniranoj vožnji u gradu i izvan njega doseg je na našem testu uz živahniju vožnju iznosio oko 310 km, a kada smo štedjeli postigli smo potrošnju uz koju bismo prevalili i 380 kilometara. Dakle, vrlo iskoristiv auto u gradu pogodan i za neka dulja putovanja.

Snaga punjenja je manje-više standardnih 50 kWh, što znači da se baterija napuni do 80 posto kapaciteta za manje od 40 minuta. Na brzom AC punjaču baterija će biti puna za oko pet sati. Velike pohvale auto zaslužuje za udobnost u vožnji u svakom pogledu, od ovjesa do tihog rada "glatkih" ubrzanja.

Testirana verzija Allure prilično je bogato opremljena, a posebno impresivno izgleda 3D ploča s instrumentima. Cijena je na razini usporedive električne konkurencije, no mnogo viša od cijene usporedivog benzinskog modela. 

TVORNIČKI TEHNIČKI PODACI:
masa: 1430 kg
dimenzije: 406 x 175 x 143 cm
snaga: 100 kW/136 KS  
0-100 km/h: 8,1 s
najveća brzina: 150 km/h
BATERIJA: 50 kWh
DOSEG: 340 km
cijena: 272.000 kn (testni model), 257.000 kn (osnovni električni)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle