Tech

Komentari 8

Zaokret za Call of Duty: Black Ops 4 udara na slavni Fortnite

Zaokret za Call of Duty: Black Ops 4 udara na slavni Fortnite

Call of Duty: Black Ops 4 neće imati klasičnu single player kampanju, ali će se određena priča provlačiti kroz multiplayer modove. CoD će dobiti i novi mod po uzoru na megapopularni Fortnite

Nakon što su najavili igru još u ožujku, Activision je u četvrtak napokon otkrio što nam ove jeseni donosi nova igra iz Call of Duty serijala. Dok smo lani otišli u Drugi svjetski rat, ove godine na redu je Black Ops 4 koji će po prvi put napustiti single player kampanju - ono što je krasilo serijal od samog početka prije 15 godina.

Igra će i dalje imati određenu priču, no ona će biti usko provučena kroz razne multiplayer modove, pa će tako velik naglasak biti na povezivanju s prijateljima i online borbama. 

Tako igra ima i tri glavna moda - multiplayer, zombies i blackout. U prvom će, po uzoru na Overwatch, igrači moći birati nekog od specijalista, likova koji imaju posebne vještine i oružja. Zombies je dobro poznati mod koji je tu već niz godina, a blackout je odgovor na ogroman uspjeh Fortnitea i Playerunknown Battlegroundsa. 

Blackout će vam ponuditi likove i lokacije iz prethodnih igara na najvećoj mapi koju su imali u serijalu i uključivat će vozila na moru, kopnu i zraku. 

Naravno, ova promjena ne znači da će tako ostati i sljedeće godine, kad bi se CoD mogao vratiti single player pričama. Igra izlazi 12. listopada na PS4, Xbox i PC.