Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Brodovi 'duhovi' na ruskim obalama: Na njima nema živih

Valovi su, nakon velikih oluja, na rusku obalu izbacili ribarske brodove 'duhove' iz Sjeverne Koreje. Najmanje šest olupina je uočeno ovog mjeseca u ruskim vodama i na plažama

Foto: YouTube
0 komentara

Sudbina posade ovih brodova je većinom nepoznata. Na snimkama se vide jezivi prizori ribarske flote koja je plovila u vodama blizu ruskog rada Vladivostoka. Na jednom je pronađen i mrtav mornar.

Na većini ovih stradalih brodova budu pronađene samo ribarske mreže i odjeća ribara, bez ljudi.

- Najvjerojatnije se kod tih brodova slomilo sidro pa su ih valovi nanijeli ovdje kod nas - zaključio je surfer Daniil Filinov. Dodao je i kako se po svemu viđenom može zaključiti kako su brodovi u moru već dulje vrijeme.

Većina tih brodica su malene. No, nedavno je veliki sjevernokorejski brod imao problema u vodama kod Japana, oko 100 kilometara od obale Rusije. Na brodu je bilo šest članova posade. Zvali su pomoć. Dvojica su spašena no sudbina ostalih je nepoznata.

Rusko ministarstvo za izvanredne situacije poslalo je helikopter u potragu. Nađen je samo brod, ali na njemu nije bilo posade.

Oko 240 ribarskih brodica, većinom sjevernokorejskih i kineskih, sklonilo se od oluje Soulik koja je pogodila rusku pacifičku obalu između 22. i 24. kolovoza.

Većina je zaklon potražila u zaljevima Nakhodka, Terney i Olginsky u regiji Primorsky, u ruskim vodama.

Nakon oluja, nije tako neobično da brodice iz Sjeverne Koreje budu otpuhane do granica susjednih zemalja. No, neobično je da ih valovi odguraju u tolikom broju prema Vladivostoku, koji je od granica Sjeverne Koreje udaljen oko 140 kilometara.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message