Obavijesti

Video

Komentari 32

Drama kod Sl. Broda: Djeca su vrištala i padala, bus se ljuljao

Pukla mu guma? U nesreći pokraj Sl. Broda poginuo je vozač automobila (59). Autobus pun školaraca sletio je s ceste izbjegavajući frontalni sudar. Djeca nisu teže ozlijeđena

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:32

Sjedila sam s djecom na katu autobusa. Čuli smo udarac, autobus se zaljuljao i djeca koja su sjedila na lijevoj strani su počela padati na nas. Nastala je vriska i panika, rekla je Marika Lešić, učiteljica 2. razreda u Osnovnoj školi “Josipa Kozarca” u Slavonskom Brodu.

Autobus pun školaraca putovao je iz Vrpolja u Slavonski Brod. U mjestu Vranovci nedaleko od Slavonskog Broda sletio je s ceste te se prevrnuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema prvim informacijama, autobus je izbjegavao automobil koji mu je išao u susret istim trakom. Navodno je na automobilu pukla guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao u suprotni trak. Vozač autobusa (65) vjerojatno ga je pokušao izbjeći pa je zahvatio rubnik i sletio s ceste. Vozač automobila (59) poginuo je na mjestu nesreće.

Na terenu su bili vatrogasci i Hitna pomoć. U sudaru su neka djeca zadobila hematome po glavama, ali nema teže ozlijeđenih. Osmero su ih prebacili u bolnicu u Slavonskom Brodu, dok je ostale autobus odvezao u Osnovnu školu Vranovci kako bi im pružili psihološku pomoć. U autobusu je u trenutku nesreće bilo 61 dijete.

Učiteljica, s kojom smo razgovarali u bolnici, rekla nam je da su bili u Galeriji u Vrpolju, odakle su oko 10.15 sati krenuli prema Slavonskom Brodu. Tamo su u 11 sati trebali pogledati kazališnu predstavu, a nakon toga posjetiti McDonald’s.

- Do našeg odredišta ostalo je još nekoliko kilometara. Počela sam smirivati djecu. Sišla sam i vidjela kolegice kako ispod sjedala izvlače uplakane đake. Netko je razbio stakla na autobusu pa smo im dodavali jedno po jedno dijete. Pomagao nam je i vozač autobusa. Nisam željela plakati pred njima, ali suze su same krenule - rekla je Marika. Nakon što su se djeca smirila, rekla su joj da im je jedino žao što neće ići u McDonald’s pa su im roditelji obećali ispuniti tu želju. Djecu je u bolnici posjetio i vozač autobusa Drago Joskić.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Ako ste državni službenik, ne morate na vojnu vježbu

- Konferencija 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska': Tko nije digitalno pismen, neće opstati u budućnosti

- Dolazi najžešća sezona gripe

- Bojan Navojec glumi Pavelića u srpskoj seriji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija