Obavijesti

Video

Komentari 4

Horvat: 'Nakon Norveške sam zvučao kao da sam kastriran'

Horvat: 'Nakon Norveške sam zvučao kao da sam kastriran'
2

Proslavljeni hrvatski rukometaš Zlatko Horvat u naša 24 pitanja koja izlaze na YouTube kanalu 24sata osvrnuo se na Europsko prvenstvo, zašto je vjeran RK Zagreb i vidi li se jednog dana kao izbornik

VIDEO

Zagreb je uvijek dao bolju ponudu i lijepo mi je u Zagrebu, rekao je vjerni zagrebaš Zlatko Horvat (35). Proslavljeni hrvatski rukometaš već je 25 godina vjeran Zagrebu iako je imao brojne ponude iz inozemstva. Prošao je i kroz promjenu imena klubu iz RK Croatia Osiguranju Zagrebu do RK PPD Zagreb. Od 2002. je redovno u prvoj postavi kao desno krilo, doduše u posljednje vrijeme i kao desni vanjski, a kapetansku traku naslijedio je od Denisa Špoljarića kada je otišao u RK Celje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Od 2005. godine član je i naše reprezentacije s kojom je osvojio brojne medalje, a posljednja je srebro s ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

- Presretni smo, ovo prvenstvo je bilo odlično iskustvo, medalja je tu - rekao je Horvat i ispričao nam anegdotu s prvenstva:

- Nakon teške utakmice s Norveškom, kada smo krenuli slaviti na terenu, zvučao sam kao kastriran, nisam imao snage, nije bilo vriska, to je bilo strašno - našalio se rukometaš.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

Uz njega, na poziciji desnog krila na ovom prvenstvu Vlado Matanović, a upravo njega, uz Josipa Božića-Pavletića i Ivana Vidu vidi kao svoje nasljednike. A to bi ubrzo mogli i postati. Zlatko nam je kratko odgovori da ubrzo planira završiti svoju rukometnu karijeru.

- Svima onima koji dođu u reprezentaciju savjetujem da održe kult reprezentacije - objasnio je jedan od naših najdugovječnijih reprezentativaca. Sebe u skorije vrijeme ne vidi kao trenera ili izbornika, a za Linu Červara kaže da ima jako veliki entuzijazam i to ga izdvaja od ostalih trenera.

Cijeli intervju sa Zlatkom Horvatom pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu