Video

Komentari 6

'Imamo ljubomorne žene i zato ne pjevamo ljubavne stihove...'

'Imamo ljubomorne žene i zato ne pjevamo ljubavne stihove...'

Dečki iz bosanskohercegovačkog sastava Dubioza Kolektiv odgovorili su na 24 pitanja. Pokazali su nam svoj ritual prije nastupa, malo ismijavali glazbenike koji se guraju u politiku i raspričali se o koncertu

Čista je laž da nakon svakog koncerta radimo after party. Ta lijepa tradicija se ne dogodi svaki put. Jako često moramo sjesti u kombi jer sljedeći dan sviramo, rekli su nam basist Vedran Mujagić i gitarist Jernej Šavel iz Dubioze Kolektiv. Oni su, kako i sami kažu, jedna četvrtina popularne grupe iz BiH, a odgovorili su na naša 24 pitanja koja se prikazuju na YouTube kanalu 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prva njihova šire prihvaćena pjesma bila je 'Blam', u kojoj su opjevali stanje autocesta u Bosni i Hercegovini. Vole provocirati vladajuće, kao i opće stanje u državi pa su se jako čudili kad smo ih pitali koji ih društveni problem najviše muči. Preskočili su to pitanje jer kažu da bi im odgovor oduzeo previše vremena.

- Vidim da pjevači u Hrvatskoj pokušavaju ući u sistem putem izbora, a ne pokušavaju nikoga provocirati. Možda je to recept za uspjeh - rekli su.

Ponosni su jer im u utorak, 5. studenog, izlazi nova pjesma s Manu Chaom, a krajem studenog nastupaju u zagrebačkom Domu sportova. 

- Dom sportova nam je draža dvorana jer je rokerskija od Arene - rekli su. Njihovi energični nastupi sve dignu na noge, a posebni su i zbog stajlinga.

- Inspiracija za styling na pozornici? Odabrali smo dresove i žuto-crnu boju da se dobro vidimo iz daljine, ali i da ne bi morali prije svakog koncerta razmišljati što ćemo obući - rekli su. 

POGLEDAJTE EPIZODU ZENZACIJE:

Fali im inspiracije za pisanje ljubavnih stihova, a zašto je tako, pogledajte u intervju na YouTube kanalu 24sata.