Obavijesti

Video

Komentari 61

Jaki u bolu: Naše Katarine više nema, ali njeno srce živi i dalje

Katarina Ražov (22) iz Zadra preminula je dva dana nakon prometne nesreće. U njen auto frontalno se Mercedesom zabio muškarac (75) Roditelji su donirali srce i spasili život...

VIDEO

Ona je bila naše sve. Osjećamo da smo sve izgubili. Strašan je ovo šok za cijelu našu obitelj, glasom punim boli zbori Božo Ražov, otac stradale Katarine.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:15

Ova studentica prava na zagrebačkom Pravnom fakultetu preminula je u 23. godini od posljedica teške prometne nesreće protekle nedjelje. Vraćala se iz poslijepodnevne smjene iz zadarske trgovine u kojoj se zaposlila početkom ljeta. Privremeno je napustila Zagreb, zaposlila se i spremala posljednji ispit koji joj je ostao da bi upisala petu godinu. Te kobne nedjelje vozila se u Škabrnju, u očevu rodnu kuću . U koju nikad nije stigla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Na njen auto naletio Mercedes: Preminula ozlijeđena djevojka
Na njen auto naletio Mercedes: Preminula ozlijeđena djevojka

U selu Murvica, u 22.20 sati, u njezin se automobil frontalno zabio muškarac (75) svojim Mercedesom njemačkih registracija. Suvozačica iz njegova automobila na mjestu je poginula, a Katarina je bila pri svijesti. Vozači su se zaustavljali i pokušavali pomoći teško ozlijeđenoj djevojci.

Među njima je bila i policajka koja u to vrijeme nije bila u službi. Pokušali su Katarinu izvući iz automobila, no nisu uspjeli jer je prednji dio bio potpuno smrskan. Vozilo Hitne pomoći Katarinu je prebacilo u zadarsku bolnicu. Tamošnji liječnici dva su se dana grčevito borili da joj spase život. U tome, nažalost, nisu uspjeli. Premda je roditelje smrt voljene kćeri potpuno shrvala, njihovu bol nadvladala je plemenitost. Odlučili su spasiti barem jedan život i liječnicima dopustili doniranje srca njihove Katarine.


Zahtjev za angažiranje letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uputilo je Ministarstvo zdravstva preko Državne uprave za zaštitu i spašavanje danas rano ujutro. Odmah po dojavi, letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera poletjela je s Plesa i zaustavila se na helidromu zagrebačke KB Dubrava. Čim se liječnički tim za transplantaciju srca na čelu s prim. dr. sc. Robertom Blažekovićem ukrcao u helikopter, poletjeli su prema vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku. Uz kapetanicu, bojnicu Mirnu Radošević, letačku su posadu helikoptera Mi-8 MTV činili kopilot natporučnik Stjepan Previšić te tehničar letač, satnik Stipe Kršinić.

Iz Zadra u Zagreb: Helikopter je prevezao srce za pacijenta
Iz Zadra u Zagreb: Helikopter je prevezao srce za pacijenta

- Nakon slijetanja u bazu Zemunik, liječnički tim čekalo je vozilo Opće bolnice Zadar, u kojoj je obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju. Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je uvijek isti - kao da prevozite jedan novi život. Cijela naša posada, i ja osobno, ispunjeni smo zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života - istaknula je bojnica Radošević.

Zadrane je danas iznenadila i jako rastužila plava osmrtnica sa slikom prelijepe djevojke koja je prije dvije godine bila finalistica izbora za Kraljicu Hrvatske. Neutješna obitelj i prijatelji od nje će se oprostiti danas u 18 sati na mjesnom groblju u Škabrnji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija