Obavijesti

Video

Komentari 8

Jedno istraživanje pokazalo: Muškarci koji ne jedu meso su skloniji depresiji od mesojeda?

Jedno istraživanje pokazalo: Muškarci koji ne jedu meso su skloniji depresiji od mesojeda?

U novoj, drugoj epizodi 24sata Oriđiđi showa 'Tko mi bolje kuha?' punac vegan i zet mesojed su kuhali njoke za voljenu kćer i curu. Tata je na kraju odnio pobjedu, ali zet nije zbog toga pristao prestati jesti meso

VIDEO

Rekli bi neki znanstvenici, možda i bolje da nije. Jer se pokazalo prema nekim istraživanjima da su muškarci koji žive na biljnoj prehrani, posebno vegani, skloniji lošem raspoloženju, pa čak i depresiji. 

POGLEDAJTE EPIZODU:

- To što Ante jede meso, dosta mi smeta. Mislim da to nije zdravo i ne bih htio da moji unuci jedu meso. Ja sam vegetarijanac već 50 godina i volio bih i da su oni - pričao je natjecatelj, tata Branko, ovako o svom zetu Anti i odnosu s njegovom kćeri, Ivanom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, iako on tvrdi da je zdraviji i da se osjeća bolje otkako ne konzumira meso i proizvode životinjskog porijekla, istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu Journal of Affective Disorders pokazalo je neke ne baš tako pozitivne poveznice između veganske prehrane i stanja u mozgu ljudi.

Od 9668 muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju, njih 350 bili su biljojedi. Svi oni su pokazali veću sklonost depresiji, a osobito vegani, navode znanstvenici u istraživanju. A tu su pojavu objasnili ovako:

- Nedostatak vitamina B-12, koji se nalazi jedino u mesnim i mliječnim proizvodima, može biti povezan s uzrocima psihičkih oboljenja. Jednaku ulogu najvjerojatnije ima i nedostatak željeza (koji je česta pojava kod vegana). Oba nedostatka uzrokuju umor i pad koncentracije. To se može lako otkriti testovima krvi, a potom se nedostatak može nadoknaditi suplementima - objasnili su.

Snimanje novog serijala 24sata "Tko mi bolje kuha?"

Je li Ante u našem showu onda u pravu kad kategorički odbija prijeći na vegansku prehranu ili je možda tata Branko ipak u pravu kad drži svoju stranu? Možda veganska prehrana ipak ima više prednosti nego mana?

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Pogledajte kako su se oni svađali oko toga u novoj epizodi showa 'Tko mi bolje kuha?', a svakog četvrtka od 12:00 sati na 24sata Oriđiđi kanalima pratite nove, uzbudljive epizode.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković