Video

Komentari 109

Komunikacijska stručnjakinja: Milanović je napravio presedan

Komunikacijska stručnjakinja: Milanović je napravio presedan

Ana Šimunović, komunikacijska stručnjakinja, analizirala je pobjednički govor Zorana Milanovića. Ona je ujedno bila i jedna od gostiju u live prijenosu izbora na YouTube kanalu 24sata

Ne, ne i ne. Te riječi Zorana Milanovića, koji energičnom liderskom gestom nije dozvolio zviždanje Kolindi Grabar-Kitarović, komunikacijski su presedan u političkom životu Hrvatske, a kojom je prekinuo ustaljenu praksu u političkom životu Hrvatske zviždanja protivnicima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sličnom gestom i čestitkom uzvratila je i poražena Kolinda Grabar-Kitarović. U svojem se pobjedničkom govoru Zoran Milanović dva puta ispričao za svoje komunikacijske greške, povređivanja nekih ljudi, koja je objasnio kao nehotična. Rekao je da je spoznao da nije važno samo što se govori, nego koliko je važno i kako se govori. Milanović, koji se ranije teško uživljavao u tuđe perspektive, unaprijedio je svoj način empatičkog komuniciranja što je pokazao i u ovom govoru ističući razumijevanjem i za one koji nisu glasali za njega.

Obećao je da će biti uho i glava za svakoga, a manje rame za plakanje. To je novo komunikacijsko lice Zorana Milanovića koji je dobio milijun glasova, ali dva milijuna i osamsto tisuća ljudi nisu glasali za njega. No on je obećao da će biti jednak predsjednik svima, bez obzira na različitosti te da neće dijeliti ljude pogotovo na onim stvarima koje podižu emocionalne tenzije i na stvarima koje su osjetljive.

Cijelu komunikacijsku kampanju temeljio je na tome da govori što i misli, da je njegov program njegov karakter, pa građani s njim znaju na čemu su. Obećanje da će takav ostati i kao predsjednik potvrdio je i u svom pobjedničkom govoru.

POGLEDAJTE PRVI GOVOR PREDSJEDNIKA:

Hoće li novo komunikacijsko lice Zorana Milanovića više empatično, a manje konfliktno ostati trajno, hoće li njegova obećanja biti zaboravljena, ili ćemo ubuduće gledati novog Milanovića? Građani Republike Hrvatske dali su mu pet godina da odgovori na to pitanje