Obavijesti

Video

Komentari 63

'Meci su frcali oko nas, četvero djece sakrio sam u WC dućana'

'Meci su frcali oko nas, četvero djece sakrio sam u WC dućana'
7

U obračunu zbog dugova dvije obitelji pucale su jedna na drugu kraj škole pune djece na zagrebačkom Vukomercu. Muškarcu koji je sa sinom sjedio u kafiću metak je okrznuo potkoljenicu. Policija je privela 19 ljudi

VIDEO

Sve je izgledalo kao teroristički napad. Ovdje su bile dvije žene s četvero djece i kolicima. Možete misliti kako su se preplašile. Sakrio sam ih u WC dok sve ne prođe. Ljudi su bili u šoku. Da su došli pet minuta kasnije, zvonilo bi u školi i dvorište bi bilo puno djece. Sigurno bi netko stradao.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

01:23

Ispričao je to jučer vlasnik trgovine u zagrebačkom Vukomercu koji je u srijedu navečer svjedočio vatrenom obračunu dvije obitelji. Sve je počelo, pričaju upućeni, još u nedjelju nakon smrti Šerifa Zahirovića (60), glave obitelji Zahirović. Već u ponedjeljak posjetio ih je, pričaju Zahirovići, Muharem Osmanović, glava obitelji Osmanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
vuomerec

- Tražio je da mu vrate robu i novac koji su nam dužni. Oni su mu rekli: ‘Uđi, riješit ćemo sve’. On ih je poslušao, a onda su ga zatočili u onoj garaži i pretukli - uvjeravala nas je jučer Muharemova supruga Sadika (48). Njihova obitelj živi u Trnavi, nekoliko ulica udaljeni od mjesta pucnjave.
Kobnog dana, tvrdi Sadika, njezin sin Vehbija otišao je Porsche Cayenneom do škole po dijete.


- Ja ne znam da bi netko još bio s njim. Nije imao oružje, nemamo mi nikakvo oružje otkad mi se suprug ranio - pričala je Sadika, koja se nije željela fotografirati. Kaže da je njezin muž išao do ljekarne po lijekove. Čim je čuo za pucnjavu, došao je tamo u svom Renaultu. On nije pucao niti sudjelovao u obračunu.

Ipak, i njega je policija privela na kriminalističku obradu,. Obitelj Zahirović, pak, ima drukčiju priču. Šerifova supruga Sarajka (55) potvrdila je da je sve počelo nakon smrti njezina supruga. No tu sva sličnost prestaje. Sarajka kaže da ih Osmanovići maltretiraju od njegove smrti u nedjelju.


- Došli su i tražili nekakav novac. Optužili su nas da im je Šerif bio dužan 4000 eura i da ga nećemo moći pokopati dok im ne platimo dug. Rekla sam im da bi mi Šerif rekao da bilo kakav dug postoji i ja bih to znala. Može bilo tko doći i reći: ‘On mi je dužan toliko i toliko’, sad kad je mrtav. Rekli smo im da nas puste da ga pokopamo, da ćemo sve riješiti - priča Sarajka. Kaže da su u utorak ponovno došli, vikali i prijetili pred njihovom kućom, no nije se pucalo. Ustrajna je u tvrdnji da iz njihove kuće nitko nije pucao iako svjedoci kažu da su uzvratili paljbu kalašnjikovima s balkona. Sarajka kaže da je iz njihove kuće policija privela šest ili sedam muškaraca. Kaže da im je kuća bila puna jer su prijatelji i rodbina došli na sprovod Šerifu, koji je bio zakazan u četvrtak na Miroševcu. Najviše ju je brinulo hoće li uopće biti pogreba jer ih policija nije puštala van.

- Ja sam taman dolazio Smartom. Vidio sam mamu kako izlazi iz svog auta. Išla je po dijete u školu i našla se na cesti. Rekao sam joj da se skloni u kuću. Auto su joj propucali naprijed i straga u visini vjetrobranskog stakla. Da je bila u autu, sigurno bi nastradala.

Ispričao nam je to jedan od mještana Vukomerca koji je ogorčen zbog nesigurnosti u kojoj mora živjeti. Iako je policija prvotno rekla da u događaju nitko nije ozlijeđen, na terasi obližnjega kafića koji se našao u unakrsnoj vatri pronašli smo muškarca kojemu je metak okrznuo potkoljenicu. Nije se htio fotografirati ni reći ime, no kazao nam je da se u trenutku pucnjave našao na prepunoj terasi kafića. Sjedio je za stolom sa sinom. Jedan metak pogodio je nogu stola i probio ga, oštećen je i stolac. Nakon ranjavanja nije htio tražiti liječničku pomoć nego se sutradan javio svojoj liječnici. U pucnjavi je propucano i nekoliko automobila koji su bili na parkiralištu kraj škole.

vuomerec

Jedan od njih je i crni BMW kojem je metak prošao kroz haubu i pri dnu vjetrobranskog stakla. Vlasnik nije želio davati izjave, no kazao je da je u autu bila njegova supruga, koja je došla po dijete, i da je puka sreća da nije stradala. Meci su pogodili u prozor kuće u Porečkoj te u zidiće kraj kafića. Roditelji školaraca iz Osnovne škole Vukomerec su ljuti i prozvali su policiju da ne radi svoj posao. Masovno pozivaju ostale roditelje da ne šalju djecu u školu sve dok institucije ne riješe kaos.


- Neki roditelji su se čudili zašto to radimo jer kažu da su djeca išla u školu i u vrijeme rata. Mi se bojimo za sigurnost svoje djece, pričali smo s ravnateljem, koji kaže kako je nemoćan te ne može jamčiti sigurnost niti donijeti odluku o neodržavanju nastave - kazao je roditelj troje djece koja idu u tu školu. U vrijeme pucnjave u školi je bio i ravnatelj Zdravko Dominik, koji je učinio sve da zaštiti djecu.
- Djecu smo iz škole nakon pucnjave izvodili na stražnji izlaz. Pustili smo ih kući te su roditelji došli po njih - kazao je ravnatelj. Potvrdio je i da puno roditelja u četvrtak nije dovelo djecu u školu te rekao da su i prije postojale neke razmirice, ali sad je sve eskaliralo u neželjenom smjeru.

- Moju djecu su zlostavljali u školi. Ovo je kap koja je prelila čašu, tražit ćemo iseljenje obitelji jer mislimo da ne žive u privatnom prostoru nego u prostorijama romske udruge - kazao je jedan od roditelja. Kako neslužbeno doznajemo, i Osmanovići i Zahirovići nekoliko su se puta ovog tjedna žalili policiji jedni na druge. Policija je u utorak prijavila jednog muškarca za prijetnje te su pretresli kuću Zahirovića. Tad oružje nisu našli.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang