Obavijesti

Video

Komentari 49

Mala ulica heroja: Pljačkaš mu uzeo novac, a on trčao za njim!

Student L. V. (23) strpljivo je u petak oko 19.30 sati čekao na red u poslovnici pošte u Golikovoj ulici u zagrebačkom naselju Voltino. Radno vrijeme pošte bližilo se kraju, a osim njega i dvije djelatnice u pošti u poslovnici nije bilo drugih stranaka. Odjednom je u poštu uletio pljačkaš.

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

 

- Daj pare - zaprijetio je mladiću i zaposlenicama te izvadio pištolj. Prema informacijama kojima raspolažemo, uzeo je upravo novac koji je L V. trebao vratiti na račun MUP-a.

Mladić je, naime, završio tri godine Policijske akademije te je radio u MUP-u kao vježbenik. Nakon što je shvatio da to nije za njega i odustao od policijskog poziva, trebao je MUP-u, prema ugovoru koji su potpisali, vratiti troškove školovanja. Navodno je riječ o nekoliko desetaka tisuća kuna. Pljačkaš je pokupio novac i počeo bježati s plijenom. L. V. nije dvojio ni trenutka. Odmah je počeo trčati za pljačkašem, koji je bježao s njegovim novcem, kako bi ga zadržao do dolaska policije. Sustigao ga je te su se počeli hrvati.

Mladić je lakše ozlijeđen te su ga prevezli u KB Sestre milosrdnice. Ondje su mu sanirali ozljede i pustili ga kući.

- Ne bih ništa, apsolutno ništa. Znam da vam je priča, ali ne želim nikakav publicitet oko toga.

Hvala na interesu, ali ne - poručio nam je L. V. nakon što smo ga jučer kontaktirali u vezi njegova herojskog djela.

Nakon što je napustio akademiju, upisao je Visoku školu za komunikacijski menadžment u Zagrebu. Kao student radi u Hrvatskoj pošti, a na svojem Linkedin profilu kao radno mjesto naveo je korporativne komunikacije. Što se tiče pljačkaša, njega je policija uhitila i kazneno prijavila zbog pokušaja razbojništva. Riječ je o 30-godišnjaku koji je, kako neslužbeno doznajemo, od ranije poznat policiji zbog kaznenih djela iz domene imovinskih i zlouporabe droga.

Hrabri L. V. koji je spriječio njegov bijeg, nije prvi mještanin Voltina koji je potrčao za pljačkašem. Isto je prije 12 godina učinio Dragutin Golik Zmija, po kojemu je ta ulica i dobila ime.

On je 7. listopada 2005. izletio iz kafića Volta i potrčao za dvojicom maskiranih muškaraca koji su s plijenom iz obližnje Zagrebačke banke bježali niz ulicu.

Razvojačeni hrvatski branitelj nije odustao ni kad je jedan od razbojnika zapucao u zrak. Sustigao ih je dok su ulazili u automobil. Jedan pljačkaš ispalio je hitac koji je Dragutina pogodio u preponu. Zbog teške ozljede pao je u komu. Preminuo je od posljedica ranjavanja 26. siječnja 2007.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno