Obavijesti

Video

Komentari 86

Nije im bilo spasa: U požaru na farmi izgorjelo 10.000 praščića

Uzrok požara koji se u četvrtak navečer dogodio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima nedaleko od Vinkovaca je kvar na električnim instalacijama rasvjete, izvijestila je policija

VIDEO

Dojavu o požaru dobili smo u 18.30 sati. Na teren su izašli svi vatrogasci postrojbe iz Vinkovaca, a pridružili su nam se i vatrogasci iz Cerne i Ivankova. Bilo nas je 30 sa sedam vozila. Dolaskom na farmu vidjeli smo dva objekta posve u dimu, treći je također počeo gorjeti - rekao je Antun Jelić, zapovjednik vinkovačke vatrogasne postrojbe.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:08

Nažalost, kaže, uspjeli su spasiti tek posljednji, četvrti i najudaljeniji objekt. U objektima je bilo mnogo životinja koje su se zapravo ugušile od para nastalih sagorijevanjem polimera, odnosno plastike. Jelić kaže kako je utješno jedino što nisu ugibale u agoniji jer su ih otrovni plinovi paralizirali i vrlo brzo nakon toga ugušili.

- Jadne se životinje nisu stigle ni oglasiti. Tek nešto životinja iz četvrtog objekta je spašeno. S obzirom na to da se radilo o požaru velikih razmjera, vatrogasci su ostali na požarištu tijekom cijele noći gaseći sve manje tinjajuće požare koji su se naknadno javljali - rekao je vatrogasni zapovjednik Jelić.

Farma Andrijaševci otvorena je prije 10-ak godina kao najsuvremenija farma za uzgoj svinja i reproduktivni centar. Djelovala je u sklopu PIK-a Vinkovci, ali pod Agrokorom, pa je na svečanom otvorenju bio i Ivica Todorić.

Svi zaposlenici na vrijeme su napustili farmu. Preživjele prasce kamionima su prevezli na sigurnu lokaciju. Uzrok požara i šteta znat će se nakon očevida.

Farma je imala najmodernije tehnologije za uzgoj svinja pa u vrijeme izbijanja požara u njoj nije bio veliki broj radnika. Možda upravo stoga, nakon izbijanja požara, nije bilo moguće na neki način spasiti velik broj životinja koje su se našle u uzgojnim halama.

- U večernjim satima 28. lipnja na svinjogojskoj farmi PIK Vinkovci izbio je požar koji je pravodobnim angažmanom vatrogasnih snaga tijekom večeri i ugašen. Aktivnim upravljanjem ovom kriznom situacijom svi zaposlenici su na vrijeme napustili farmu no, na žalost, dio životinja je stradao. Uzrok požara biti će poznat po završetku uviđaja - priopćili su kratko u Agrokoru. Ni uprava PIK Vinkovci nije htjela reći ništa više. čak ni broj životinja koji se nalazio u objektima farme u trenutku izbijanja požara.

Uginulo oko 10.000 svinja 

Uzrok požara koji se u četvrtak navečer dogodio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima nedaleko od Vinkovaca je kvar na električnim instalacijama rasvjete, izvijestila je u petak vukovarsko-srijemska policija dodajući kako se od posljedica dima ugušilo oko 10.000 svinja.

Policija navodi kako je do kvara na električnim instalacijama rasvjete došlo u hali broj 2 iz koje se požar proširio na druge hale.

Od ukupno četiri objekta, u požaru su izgorjela tri objekta farme, a požar je ugašen rano jutros. Po navodima policije spašeno je 320 svinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno