Video

Komentari 6

Otvorili supermarket u kući da baka u izolaciji može u šetnju

Otvorili supermarket u kući da baka u izolaciji može u šetnju

Jason Van Genderen iz Australije je svojoj mami (87) otvorio dućan u kući kako bi nastavila svoj ritual odlazaka po namirnice. Time je razveselio majku Hendriku koja ima i Alzheimer i demenciju

Australac Jason van Genderen je svojoj majci poklonio pomalo čudan poklon - supermarket. Njegova majka Hendrika Van Genderen ima 87 godine, Alzheimer i demenciju, a jako voli svaki tjedan otići u supermarket po namirnice. Kako bi nastavila sa svojim ritualima i čuvala se korona virusa, njezina obitelj je otvorila kućni dućan za nju. Njezina reakcija raznježila je mnoge. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Rutina joj pomaže da se dobro osjeća, izolacija joj je potpuno promijenila koncept tjedna - rekao je njezin sin James. Kako bi nastavila sa svojim navikama, cijela obitelj se bacila na posao i izradila dućan u dnevnoj sobi. Kupili su namirnice da police budu popunjene, dvoje unuka se 'maskiralo' u prodavače, a baka je ušetala u dnevni boravak u shopping. 

- Živimo u izolaciji već četiri tjedna, zna biti teško, rekao je James u videu.

Cijelu kupovinu je ova peteročlana obitelj iz Australije objavila na Facebooku kako bi pokazali da i dalje ima mjesta pozitivi i kako se ozbiljno trebamo držati izolacije.