Obavijesti

Video

Komentari 0

Phat Phillie: 'Hrvatska uskoro dobiva prvi hip hop muzej u Europi'

Phat Phillie: 'Hrvatska uskoro dobiva prvi hip hop muzej u Europi'

U novoj, ujedno i posljednjoj epizodi Stoletova hip hop podcasta 'Rima rimi grize rep' gostuje Phat Phillie kojeg mnogi smatraju začetnikom hrvatske rap scene

Hrpa odličnih gostiju prošla je kroz Stoletov podcast 'Rima rimi grize rep', a sada je na red došao i Filip Ivelja poznatiji kao Phat Phillie. On je sa Stoletom podijelio svoje hip hop tajne u novoj, ujedno i posljednjoj, epizodi 24sata Oriđiđi YouTube kanalu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Znajte, svi rapovi iz prethodnih emisija, ali i moji rapovi, vjerojatno ne bi bili mogući da nema Phat Phillija. Zahvalan sam njemu što sam uopće izabrao put rapa, put pisanja rima. On i mnogi dečki su nam omogućili jednu platformu koja se zove 'Blackout' koja nas je izgradila u ovo što danas jesmo – pohvalio ga je Stole odmah na početku.

A nakon Stoletovih pohvala, Phillie je ispričao kako je, za vrijeme pandemije, napravio kompilaciju zagrebačkog rapa od 1985. do 1992. godine.

Napravio sam kompilaciju one prve, prve škole o kojoj se danas ništa ne zna tako da, uskoro na kazeti i na digitalnim formatima izlazi 'Zagreb Rap Demo '85. do '92.'. Na njima su Master Keops, danas poznat kao Renmen, pokojni MC Be Bop Dodo, grupa Different Organisation, grupa Fresh Style i mnogi drugi – objašnjava Phillie

Bit će 60 minuta materijala, to su sve restaurirane snimke koje sam našao na svojim starim tapeovima, našao sam mastere na trakama i kazetama… Imam i stare fotografije – dodaje.

Razgovor o ovoj kompilaciji potaknuo je Stoleta da najavi još jedan Phillijev projekt, a to je hip hop muzej u Zagrebu u kojemu će biti izložene memorabilije koje su važne za rap scenu, a koje je Phille pažljivo prikupljao i čuvao godinama.

U Europi ne postoji hip hop muzej, a s obzirom na to da već dugi niz godina skupljam memorabilije sa svojih putovanja i mnoge od njih su već poštom stigle u Zagreb, želja mi je bila da na jednom mjestu objedinim cijelu svoju zbirku – rekao je Phillie.

O čemu su još Stole i Phillie razgovarali, koje još projekte priprema i kakve je anegdote imao s nekim svjetskim rap facama, saznajte u utorak u 12 sati u novoj epizodi samo na 24sata YouTubeu i na Oriđiđi videoteci.