Obavijesti

Video

Komentari 52

Radi li se o istoj bandi? Lopovi plinom dižu u zrak bankomate

Razbojnici su na zagrebačom Jarunu plinskim bocama digli bankomat u zrak. Ako policija otkrije da su bankomat dizali u zrak upumpavanjem plina kao u posljednjih nekoliko pljački, istraživat će radi li se o istoj bandi

VIDEO

Probudila me jaka detonacija. Pogledao sam na sat, bilo je točno 4.20 sati. Znao sam da dolazi iz pravca Jaruna, ispričao nam je čitatelj kojeg je u petak rano ujutro probudila eksplozija. Kako je izvijestila zagrebačka policija, nekoliko nepoznatih počinitelja uporabom plina izazvalo je eksploziju na bankomatu u Aleji Matije Ljubeka na zagrebačkom Jarunu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:31

U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a počinitelje još traže. Riječ je o samostojećem bankomatu Addiko banke, koji se nalazio uz objekt za prodaju brze hrane preko puta noćnoga kluba Gallery. Eksplozija je uništila uređaj, a prednja maska bankomata odletjela je na travu desetak metara dalje. Kako doznajemo, bankomat je spojen na alarm zaštitarske tvrtke Sokol Marić, te su njihovi djelatnici, odnosno interventna služba, bili na mjestu događaja u roku od pet minuta.

Kad su njihovi djelatnici stigli na mjesto događaja, tamo su već zatekli policajce koji su osigurali područje oko bankomata. Pretpostavljaju da je eksploziju čula policijska ophodnja koja je bila u blizini i koja je došla do unutar nekoliko minuta. U obližnjem Galleryju doznajemo da u noći na petak nisu radili, kao ni ostali noćni klubovi na Jarunu, koji rade vikendom.

- Naši zaštitari čuli su eksploziju oko pola pet, baš dok su bili u uobičajenom obilasku (krugu) po objektu, te su u trenutku eksplozije bili u blizini Otoka hrvatske mladeži. Dok su oni došli do mjesta eksplozije, bankomat je već bio razvaljen pa su zaštitari pozvali policiju. Dakle, nisu vidjeli počinitelja spomenutog djela - kazali su iz Ustanove za upravljanje športskim objektima, koja upravlja Jarunom.

U interesu istrage policija jučer nije otkrivala na koji su način točno počinitelji raznijeli bankomat, no ne bi čudilo da su primijenili isti ili sličan postupak kao u posljednjih nekoliko slučajeva u kojima su bankomate dizali u zrak upumpavanjem plina iz dviju plinskih boca.

Ako istraga utvrdi da je u svim slučajevima korišten isti postupak, policija će morati razmotriti mogućnost da je riječ o istoj bandi, koja se specijalizirala za provale u bankomate. Iste noći, također korištenjem eksplozivne smjese plina, lopovi su pokušali raznijeti bankomat i u Pazinu. Policija je dojavu o eksploziji dobila oko 2.35 sati. Oštetili su trgovinu i bankomat, no novac nisu odnijeli.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Ivana iz Gorskog Kotara je ljepotica koja obara s nogu aperkatom

- Kim Yong Plenković: Mladić povikao "HDZ lopovi", pa su ga kaznili

- Odgodili ročišta: Mama Nina i u Italiji tražila skrbništvo za Cesarea

- Suzana Mančić (60) još uvijek ima titulu najljepše "Loto djevojke"

- Muke po Dinamu: Mamić je uz pršut bjesnio u bolnici zbog Dinama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Radite li i vi ovako? Na festivalu u Zagrebu su nam pokazali kako se pravilno treba filetirati tuna
PRAVI MAJSTOR

Radite li i vi ovako? Na festivalu u Zagrebu su nam pokazali kako se pravilno treba filetirati tuna

Posjetili smo Asia Street Food Festival u Zagrebu gdje su demonstrirali kako se pravilno filetira tuna. Jeste li se ikada okušali u tome i radite li to na isti način?

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni