Obavijesti

Video

Komentari 7

Raspjevani veterinar: Uplašene pse i mačke smiruje pjesmom

Doktor Ross Henderson svojim dlakavim pacijentima pjeva Elvisa Presleyja i Louisa Armstronga, psima i mačkama pomaže da pobjede strah uoči operacije

VIDEO

Utjeha i suosjećanje. Te dvije naizgled male geste, nerijetko su zapravo sve što zapravo i trebamo kad dođemo kod liječnika. Samo da nam netko kaže da će sve biti u redu. I to nam je dovoljno.

POGLEDAJ VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:27

Tako je i našim dlakavim ljubimcima. Odlazak k veterinaru za njih je uglavnom vrlo stresan događaj. Mjesto gdje se ne osjećaju kao doma mjesto je s kojeg žele što prije pobjeći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Utjeha i suosjećanje tada su važniji nego ikada. Upravo ono što veterinar Ross Henderson (29) pruža bolesnim i ozlijeđenim mačkama, psima, hrčcima... Prije nego što ih operira, on im pjeva. Smiruje ih i pruža im utjehu.

- Shvatio sam odavno da je za kućne ljubimce posjet doktoru gotovo traumatično iskustvo. To je za njih potpuno nepoznat teren. Cijeli život pjevam i pomažem životinjama te sam spojio te dvije ljubavi kako bi njima olakšao trenutke prije operacije - rekao je doktor Ross iz Lakewooda, grada iz američke savezne države Colorado.

Njegovi pacijenti su oduševljeni, kao i njihovi vlasnici. Nešto što je prije bilo traumatično za kućne ljubimce, doktor Ross uspio je promijeniti.

- Radim u obiteljskoj klinici s ocem i bratom te se često zna dogoditi da ljudi mojeg brata pitaju hoće li i on pjevati njihovim ljubimcima - istaknuo je mladi doktor Henderson.

U ordinaciji uvijek ima spremnu gitaru i klavijature. Ako zatreba…

- Naši ljubimci nas ludo vole, i ovo što ja radim je zapravo vraćanje dijela onoga što oni nama pružaju - kaže doktor Ross.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković