Obavijesti

Video

Komentari 144

Samoborci ljuti nakon nesreće: 'Zatvorite centar za promet!'

Otac preminulog dječaka jedva je smogao snage da dođe na samoborski trg. Niz lice su mu se slijevale suze dok je hodao do zebre na kojoj je vozačica (73) autom udarila njegova dva sina

VIDEO

Članovi obitelji i prijatelji cijelo su vrijeme bili uz njega. No što god rekli ili napravili nisu mogli umanjiti njegovu tugu. Plakali su i ostali dok su mirno palili i ostavljali bijele lampaše uz cestu. Uz njih su bila i djeca koja nisu znala zašto su im roditelji tužni. Ispitivali su ih zašto plaču, no oni im nisu odgovarali.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

Očevid grozne prometne nesreće trajao je nešto više od četiri sata. Kako su utvrdili istražitelji, vozačica je vozila prema trgu, od zapada prema istoku. Kako neslužbeno doznajemo, išla je do kafića svojega sina koji se nalazi u centru. U tom trenutku majka (45) prelazila je cestu s mlađim (6) i starijim (9) sinom.

Zbog neprilagođene brzine vozačica je Smartom udarila dječake. Prema izjavama očevidaca, kad je zahvatila dječaka, on je pao ispod automobila te mu je najvjerojatnije kotačem prešla preko nemoćnog tijela. Uspjela se zaustaviti desetak metara dalje. Kad je vidjela što je bilo, vozačici je pozlilo od šoka. U obližnjem kafiću bili su liječnici koji su čuli udarac. Istrčali su odmah kako bi malenome dali prvu pomoć. Njegove ozljede bile su jako teške te su okupljeni odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Kombi je stigao te su s dječacima odjurili u Zagreb.

Taj vrisak je bio strašan. Nismo čuli udarac, ali od jauka smo protrnuli. Izašli smo, a od prizora smo se potpuno skamenili, rekla nam je jedna od radnica lokala na Trgu kralja Tomislava. Ona i kolegica bile su u potpunom šoku te im je trebalo sat vremena kako bi smogle snage da nastave raditi. I jučer su se, kažu, naježile na samu pomisao o prometnoj nesreći. Na trgu se u subotu skupilo mnogo ljudi koji su pokušali nekako pomoći. Majka dječaka je cijelo vrijeme dozivala sinovo ime.

Malenog su liječnici dovezli u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Bio je na umoru. Liječnici su uložili iznimne napore da ga reanimiraju, no nažalost ništa nije pomoglo. Prema protokolu, i kako reanimacija nije uspjela vratiti dječaka u život, liječnici nisu radili daljnju obradu. Točan uzrok smrti i vrste ozljeda utvrdit će patolozi. Njegova brata su, kako doznajemo, u nedjelju ujutro pustili na kućno liječenje.

Cijelo vrijeme su ga pratili roditelji. U teškom je psihičkom stanju jer se sav užas nesreće odigrao pred njim. Roditelji su mu tek poslije rekli da njegova brata više nema. Težinu njegovih ozljeda utvrdit će vještaci.

Vozačicu su jučer, po odluci DORH-a, pustili da se brani sa slobode. Dobit će prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Samoborci su ogorčeni.

- Želimo da se trg zatvori za promet i da bude isključivo pješačka zona. Noću ovdje jure, pogotovo motociklima - ljuti su građani, koji će zato pisati gradonačelniku Samobora Kreši Beljaku.

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno