Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Super jahta od 1,6 milijardi kn: Na moru postaje - 'nevidljiva'

Otkriveni su planovi za izgradnju 'nevidljive' superjahte Mirage duge 106 metara, za koju se predviđa da će koštati 1,6 milijardi kuna. Namijenjena je milijarderima koji su željni privatnosti

Foto: screenshot/Youtube
20 komentara

Posebnost ovog vrijednog plovila, teškog 4.200 tona, je da će u cijelosti biti prekriveno posebnim staklom koje će reflektirati površinu mora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Upravo zbog toga će se promatračima, koji će od njega biti udaljeni 50-ak metara, činiti kao da je nevidljivo. 

Ipak, ova njegova posebnost neće utjecati na sigurnost morske plovidbe. Jahta će biti vidljiva svim radarima tako da će ju plovila uspješno moći izbjeći.

Njezin dizajn namijenjen je prvenstveno milijarderima koji žele zaštititi svoju privatnost. Na jahti će biti i helidrom, spa, kino dvorane...

LOMI LED I UŽIVAJ Superluksuzna jahta: U Puli se gradi div od 1,5 milijardi kuna!

Na njoj će biti 29 članova posade, a moći će primiti 14 putnika

Stiže iz radionice talijanskog brodara Fincantierija i nizozemske tvrtke Van Geest Designs. Osmišljena je da 'nestane između mora i neba i stopi se s horizontom'.

Dizajner Pieter Van Geest je rekao da mu je trebala godina dana da napravi nacrte jahte i da će mu trebati tri i pol godine da je izgradi.

- Najviše vremena mi je otišlo na istraživanje kako na jahtu uklopiti reflektivna stakla. Željeli smo izgraditi jahtu koja će se uklapati u okoliš - rekao je Van Geest.

MILIJUNSKA IGRAČKA Dostojna Jamesa Bonda: Foiler je jahta koja 'lebdi' iznad vode

Odlučio se za stakla njemačkog proizvođača.

- Onima koji nisu na jahti, ona će biti 'nevidljiva' ako je gledaju s udaljenosti veće od 50 metara. A oni koji su na jahti imat će poseban doživljaj. Zbog toga što će ogledala reflektirati okolinu u kojoj se plovilo nalazi, u ovom slučaju more, imat će osjećaj kao da lebde iznad njega - pojasnio je.

Iako nije želio govoriti o cijeni Miragea, procjenjuje se da bi se ona mogla kretati oko 1,6 milijardi kuna, što je razuman iznos za ovako jedinstveno luksuzno plovilo.

U tom slučaju, Mirage bi bio uvršten na popis 10 najskupljih jahti na svijetu.

Ovu listu trenutno predvodi jahta History Supreme, vrijedna 33 milijardi kuna, izgrađena od zlata. Njezin vlasnik je najbogatiji čovjek Malezije, Robert Knok.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message