Obavijesti

Video

Komentari 7

Svi muškarci žele takvo tijelo, a žene lude za njim: On je ronioc koji obara svjetske rekorde...

Svi muškarci žele takvo tijelo, a žene lude za njim: On je ronioc koji obara svjetske rekorde...
3

Vitomir Maričić, riječki ronioc, avanturist i edukator koji je oborio brojne svjetske rekorde je ispričao svoju priču. Kako se krenuo baviti ronjenjem, kakvu partnericu traži, ali i koji su mu planovi otkrio je u videu

VIDEO

Najteža ozljeda koju sam pretrpio bila je fraktura vrata i nekoliko fraktura na licu, no nisam nikada razmišljao da potpuno stanem sa sportom zbog toga. Jedino što radim je da se privremeno usmjerim u neki drugi sport, a tako je i zapravo krenula moja ljubav prema ronjenju, komentirao je Vitomir Maričić (36) koji mnoge žene ostavlja bez daha.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vitomir se sportom počeo baviti još u djetinjstvu. Natjecao se u rukometu, plivanju, atletici, gimnastici, vaterpolu, trčanju, košarci i brojnim drugim sportovima. Zapravo je lakše nabrojati čime se Vitomir nije bavio, nego čime jest. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog teške ozljede koju je doživio i nakon što su mu doktori rekli da se više ne smije baviti ničime gimnastičkim ili akrobatskim, Vitomir se odlučio upravo na ronjenje na dah.

- Otkako sam prvi puta zaplivao sam u dobi od tri godine počela je i ljubav prema ronjenju s maskom i gledanju ispod površine. Uvijek mi je bilo ugodnije roniti jer nisam bio dobar plivač - komentirao je svoje početke.

Kako je sve počelo

Ljubav prema ronjenju je uvijek bila prisutna, no javila mu se u starijoj dobi sasvim slučajno.

- Javila mi se prijateljica da joj pomognem organizirati rekord ispod leda koji želi oboriti te sam joj usputno rekao kako bih i ja volio oboriti neki rekord. Sumnjala je u mene, no krenuo sam, vidio svoje rezultate i mogućnosti te shvatio da bi bila šteta da se ne bavim ronjenjem - dodao je Vitomir.

Vitomiru ronjenje na dah ne predstavlja nikakav strah jer se do sada bavio puno opasnijim sportovima gdje je bio na visokim planinama, ledenjacima i brojnim provalijama.

- Puno sam puta doživio blackout, no to nije nešto čega se treba bojati. To je fiziološka reakcija organizma na sport kojim se bavim i nije uopće opasna - objasnio je.

Prvi rekordi i planovi za budućnost

Vitomir je nakon dvije godine bavljenja ronjenjem na dah postavio prvi službeni rekord. Ima nekoliko svjetskih, ali i nacionalnih.

- Najponosniji sam na nacionalne rekorde kao na primjer rekord bez peraja u moru ili rekord s dvije peraje u moru jer sam tu imao puno više izazova i bilo je puno više stvari koje su se morale poklopiti da ih i ostvarim - komentirao je.

Vitomir nam je otkrio i što traži od potencijalne partnerice, koliko dnevno trenira, kako se hrani, ali i koji su mu planovi za budućnost.

- Moj problem je što uvijek imam previše planova. Za početak bih trebao odraditi tečajeve u Egiptu, Rusiji i Francuskoj, nakon čega dolazi bazenska sezona i fokus na jedan ekstremni rekord u ronjenju na dah koji planiram oboriti - komentirao je za kraj svoje planove.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Serijal 'Moja priča' te svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković