Obavijesti

Video

Komentari 35

'Našeg Franka još nema, a na misi u Visovcu su svi plakali...'

Još nemamo nikakvih novih informacija. Potraga još traje, traže ga i kamerama, ali zasad ništa, kazala nam je Milena Jakus, teta Franka Silova (16), nestalog u Visovačkom jezeru

VIDEO

Franko je u subotu s trojicom prijatelja u plastičnom brodiću krenuo prema otočiću Visovcu.

- Njih četvorica imaju one male motore, stalno idu s njima posvuda. Motorima su došli do jezera, gdje su pronašli nekakvu lađu, koju je valjda ostavio netko za ribolov. To je mala barka, najviše za dvoje, a unutra ih se naguralo četvero. Jedan od njih je ustao pa su se nakrivili i prevrnuli. Trojica su zaplivala, a jednog su čuli da viče: ‘Upomoć!’. To je valjda bio Franko - kazala nam je rođakinja jednog od mladića iz Dubravice te dodala da je u nedjelju bila na misi na Visovcu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:14

 

- Svi na misi su plakali. Franka ne poznajem osobno, ali čula sam da je jako bistar i da je jako dobar. Znao je posluživati svećenika tijekom mise - ispričala nam je mještanka Dubravice.

Kaže da su četiri prijatelja išli u isti razred srednje škole u Šibeniku te da su se stalno družili. To nam je potvrdila i Frankova teta Milena Jakus.

- Bili su nerazdvojni od 5. razreda osnovne škole, sad su 2. razred srednje. Svi su pušteni iz bolnica kući i u ponedjeljak su nas došli posjetiti. Htjeli su vidjeti Frankova oca. Još su pod šokom. Ne znamo zašto su krenuli prema Visovcu, što su planirali, nismo imali snage pitati ih to u ponedjeljak - potreseno je govorila Milena.

Već treći dan traje potraga za 16-godišnjim Frankom iz Laškovice, koji je nestao u subotu navečer nakon prevrtanja brodića.  Fra Božo Duvnjak, gvardijan samostana  Majke od Milosti na otočiću Visovcu, u subotu je u 17.52 sata nazvao Centar 112 i dojavio da je čuo zapomaganje s vode. Trojica mladića su isplivala, proveli jedan dan u bolnici i vratili se kućama, dok je Franko ostao ispod površine hladne jezerske vode.

Svi su se već prestali nadati da će biti pronađen živ, a ni očekivanja za pronalazak tijela nisu baš optimistična.

- Radi se o potrazi na velikom i nepristupačnom području, tako da je vrlo nezahvalno davati bilo kakve procjene o vremenu potrebnom da se cijelo pretraži. Možemo samo reći da će potraga trajati dok nestali maloljetnik ne bude pronađen - rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

U potragu je uključeno nekoliko desetaka tragača, koje koordinira policija. Na terenu su po dva temeljna i pomorska policajca, tri kriminalista, 12 ronilaca iz specijalne policijske postrojbe iz Splita, 12 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja s dva psa, brodom i dronom, devet pripadnika Dobrovoljnog društva Dubravice, četiri djelatnika Nacionalnog parka Krka s dva broda te trojica djelatnika privatne tvrtke iz Splita, koji pregledavaju vodu jezera i njegovo dno brodskim sonarom.

Bilo je najavljeno da će se u potragu s brodom koji je opremljen sonarom uključiti pripadnici Ministarstva obrane, odnosno Hrvatska vojska, no u ponedjeljak do 15 sati još nisu bili stigli na jezero. Sonar (izvorno akronim za Sound Navigation And Ranging) je tehnika koja koristi zvuk širenja (obično pod vodom, kao u podmorskoj navigaciji) za navigaciju, komuniciranje ili otkrivanje objekata na ili površini vode ili ispod nje.

Visovac je otočić u proširenom dijelu kanjona rijeke Krke, šest kilometara uzvodno od Skradina. Jezero i obala obrasli su trskom i gustim raslinjem

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang