Obavijesti

Video

Komentari 468

Vilibor Sinčić ima nove dvore: Digao kredit od 515.000 kuna

Vilibor Sinčić ima nove dvore: Digao kredit od 515.000 kuna
7

Kuću ću uređivati još dugo jer sam kupio golu ciglu, bez prilaza i priključaka, odgovorio je predsjednik Živog zida i zastupnik Ivan Vilibor Sinčić na pitanje kad bi se s obitelji mogao useliti u novi dom

VIDEO

Prema podacima iz imovinske kartice, Sinčić je 27. prosinca 2017. godine kupio kuću od 1051 četvornog metra s okućnicom u jednoj od najljepših zagrebačkih četvrti, Markuševcu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:55

Iako je ranije Sinčić više puta davao do znanja da prezire banke, nije imao drugog izbora nego krenuti putem kao ostali građani, a to je dignuti stambeni kredit. Riječ je o kunskom kreditu u visini od 515.000 kuna, dok mu kamata iznosi 4,35 posto.

Tako će Sinčić i njegova supruga idućih deset godina mjesečno za ratu kredita izdvajati 5300 kuna. No Sinčiću to ne bi trebalo predstavljati problem jer mjesečno prima 16.000 kuna zastupničke plaće.

POGLEDAJTE GALERIJU:

6
| Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album


- Ne volim banke, ali svejedno imam bankovni račun jer ga moram imati - poručio je Sinčić onima koji ga prozivaju zbog ranijih izjava o bankama. 
Zanimalo nas je je li kuću kupio uz državnu subvenciju. 
- Nikakve subvencije nisam koristio - odgovorio je Sinčić. 
Čelnik Živog zida i njegova supruga Vladimira Palfi Sinčić u nedavnom intervjuu Večernjem listu otkrili su kako su odlučili stambeno se skrasiti, a požalili su se i na status podstanara.

A kaže da prezire banke: Sinčić podigao kredit za kupnju kuće
A kaže da prezire banke: Sinčić podigao kredit za kupnju kuće


- Kad smo u srpnju prošle godine drugi put postali roditelji, nitko nam nije htio iznajmiti stan. Na kraju nam je prijatelj privremeno ustupio svoj stan dok mi ne uredimo ruiniranu kuću u Markuševcu - ispričala je tad Sinčićeva supruga.


Naime, obitelj trenutačno živi u unajmljenom stanu u POS-ovu naselju Špansko u blizini stranačkoga kolege Ivana Pernara.
Budući susjedi obitelji Sinčić kazali su kako je kuća koju je kupio čelnik Živog zida stara oko 25 godina te da, koliko oni znaju, u njoj nitko nikad nije živio.

Kažu da su čuli priče da je Sinčić kupio kuću u njihovu susjedstvu, do koje sad može doći jedino uz pomoć ljestava. Iako su u početku sumnjali da će se u njihovu blizinu doseliti saborski zastupnik, budući susjedi kažu i kako Sinčića do sada nisu vidjeli da je obilazio novu kuću. Neki nisu ni znali da je njegova. 


- Ivana nismo vidjeli u blizini kuće. Supruga i ja nismo ni znali da je on to kupio - rekao je jedan susjed, ali i dodao: 
 - Ako je zaista tako i ako je on to stvarno kupio, to je super. Imati susjeda političara u blizini nije loše - poručio je budući susjed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 468
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno