Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vilibor Sinčić ima nove dvore: Digao kredit od 515.000 kuna

Kuću ću uređivati još dugo jer sam kupio golu ciglu, bez prilaza i priključaka, odgovorio je predsjednik Živog zida i zastupnik Ivan Vilibor Sinčić na pitanje kad bi se s obitelji mogao useliti u novi dom

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Prema podacima iz imovinske kartice, Sinčić je 27. prosinca 2017. godine kupio kuću od 1051 četvornog metra s okućnicom u jednoj od najljepših zagrebačkih četvrti, Markuševcu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1199653 / ]

Iako je ranije Sinčić više puta davao do znanja da prezire banke, nije imao drugog izbora nego krenuti putem kao ostali građani, a to je dignuti stambeni kredit. Riječ je o kunskom kreditu u visini od 515.000 kuna, dok mu kamata iznosi 4,35 posto.

Tako će Sinčić i njegova supruga idućih deset godina mjesečno za ratu kredita izdvajati 5300 kuna. No Sinčiću to ne bi trebalo predstavljati problem jer mjesečno prima 16.000 kuna zastupničke plaće.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: Željko Hladika/24sata 04.05.2018,Zagreb,Markusevac, Kuca i zemljiste na adresi Krsisce 53 koju je kupio Ivan Vilibor Sincic, celni covjek Zivog zida Snimio: Zeljko Hladika


- Ne volim banke, ali svejedno imam bankovni račun jer ga moram imati - poručio je Sinčić onima koji ga prozivaju zbog ranijih izjava o bankama. 
Zanimalo nas je je li kuću kupio uz državnu subvenciju. 
- Nikakve subvencije nisam koristio - odgovorio je Sinčić. 
Čelnik Živog zida i njegova supruga Vladimira Palfi Sinčić u nedavnom intervjuu Večernjem listu otkrili su kako su odlučili stambeno se skrasiti, a požalili su se i na status podstanara.

I UKINUO BI OVRHE A kaže da prezire banke: Sinčić podigao kredit za kupnju kuće


- Kad smo u srpnju prošle godine drugi put postali roditelji, nitko nam nije htio iznajmiti stan. Na kraju nam je prijatelj privremeno ustupio svoj stan dok mi ne uredimo ruiniranu kuću u Markuševcu - ispričala je tad Sinčićeva supruga.


Naime, obitelj trenutačno živi u unajmljenom stanu u POS-ovu naselju Špansko u blizini stranačkoga kolege Ivana Pernara.
Budući susjedi obitelji Sinčić kazali su kako je kuća koju je kupio čelnik Živog zida stara oko 25 godina te da, koliko oni znaju, u njoj nitko nikad nije živio.

Kažu da su čuli priče da je Sinčić kupio kuću u njihovu susjedstvu, do koje sad može doći jedino uz pomoć ljestava. Iako su u početku sumnjali da će se u njihovu blizinu doseliti saborski zastupnik, budući susjedi kažu i kako Sinčića do sada nisu vidjeli da je obilazio novu kuću. Neki nisu ni znali da je njegova. 


- Ivana nismo vidjeli u blizini kuće. Supruga i ja nismo ni znali da je on to kupio - rekao je jedan susjed, ali i dodao: 
 - Ako je zaista tako i ako je on to stvarno kupio, to je super. Imati susjeda političara u blizini nije loše - poručio je budući susjed.

Message