Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zgibovima do slave: Riječanin opet oborio Guinnessov rekord

"Jako sam zadoovljan. Nadao sam se da ću napraviti barem 30, a eto uspio sam i dva više.", rekao je Riječanin Sebastian Mendiković (32) koji je srušio rekord u kategoriji zgibova iza glave u jednoj minuti

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Nakon što je prošle godine srušio Guinnessov rekord u izvođenju zgibova pod opterećenjem od 27 kilograma, ovaj fitnes trener uspio je i u ovom zahtjevnom pothvatu.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1197383 / ]

Jako sam zadovoljan. Nadao sam se napraviti barem 30, a eto uspio sam i dva više. 

Rekao nam je to Riječanin Sebastian Mendiković (32) koji je srušio rekord u kategoriji zgibova iza glave u jednoj minuti. Nakon što je prošle godine srušio Guinnessov rekord u izvođenju zgibova pod opterećenjem od 27 kilograma, ovaj fitnes trener uspio je i u ovom zahtjevnom poduhvatu.

Uz podršku prijatelja i pod budnim okom sudaca na terasi svoje novootvorene teretane Gym300 na Martinkovcu, tako je sa svoja 32, oborio dosadašnji rekord od 27 zgibova u navedenoj kategoriji. U svojih 25 godina bavljenja sportom okušao se i u plivanju, vaterpolu, hrvanju i ragbiju. A na ideju da pokuša srušiti neki od Guinnessovih rekorda sa zgibovima došao je prije dvije godine gledajući slične akcije na internetu.

- Pokušavao sam nešto slično na treningu, vidiosam da sam dobar, da mi ide, da sam blizu rekorda pa sam odlučio probati, malo se igrati kad ionako redovito treniram. Zaključio sam da imam mogućnosti i da se samo trebam pripremiti - kaže Mendiković.

U svojoj teretani gdje nudi klasično vježbanje po spravama i s utezima, funcionalne grupne i individualne treninge, pripremao se svaki dan.

- Treniram cijele godine ujedno se pripremajući za body building natjecanje. U lipnju sam počeo raditi specifične vježbe za zgibove, a zadnja tri tjedna sam se posvetio samo tome - kaže nam ističući da ne bi uspio bez podrške supruge Antonije i sina Tonija.

- Razumiju što ovaj posao podrazumijeva, usklađujemo vrijeme s mojim potrebama, supruga kuha prilagođenu hranu i zbog toga sam im neizmjerno zahvalan - naglašava Sebastian koji planira nastaviti s obaranjem po jednog rekorda godišnje.

- Ima dosta kategorija sa zgibovima i ako bude volje, sigurno bih mogao oboriti još tri, četiri rekorda - kaže nam Sebastian

Message