Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Završila spektakularna proslava Sonusovog 5. rođendana

Nakon 5 dana, 5 noći, boat partija i afterpartija završila je spektakularna proslava Sonusovog 5. rođendana. Sonus festival je opet dokazao da zasluženo nosi titulu jednog od 10 najboljih svjetskih festivala u kolovozu

Foto: ANTONIO HANT CORALLO

Na plaži Zrće nastupilo je više od 60 izvođača. Klubovi Papaya, Aquarius i Kalypso bili su puni od početka festivala u nedjelju 20. kolovoza do petka 25. kolovoza kad je Sonus je završio sad već legendarnim afterpartijem. 

Pravo ljetno vrijeme, uzavrela atmosfera, nasmijana lica i svakog dana desetak tisuća posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta plesali su uz zvukove jednih od najvećih imena svjetske elekroničke scene danas. 

Foto: Ruben Schmitz

Na festivalu su nastupile zvijezde čijim nastupima se mogu pohvaliti rijetki festivali u Europi:  Carl Cox, Solomun, Sven Väth, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Adam Beyer, Loco Dice, Chris Liebing, Âme, Pan-Pot, Floorplan, Tale Of Us, Joseph Capriati, Jamie Jones, Sam Paganini, Seth Troxler, Marco Carola, Maceo Plex, Apollonia, Len Faki, Matador, Enzo Siradusa, Archie Hamilton, tINI, Monika kruse, Magda i mnogi drugi. Ono na što je Sonus posebno ponosan je i nastup domaćih i regionalnih DJeva koji su svojim nastupima pokazali koliko odlične glazbe dolazi i sa naših područja. Nastupili su Mariano Mateljan, Valentino Kanzyani, Dejan Milićević, Marina Karamarko, Andrea Ljekaj, Felver, Mimi, Homeboy, Ivan Komlinović, Ian F., Andrologic i Josip Milković.

Prema riječima Dalibora Olivera Zjačića, osnivača i jednog od organizatora Sonus festivala: «Mogu slobodno reći da je ova godina bila pravi spektakl i sigurno najbolje izdanje Sonusa dosad, uz nevjerojatnu atmosferu i reakciju posjetitelja. Gotovo jednoglasni zaključak svih izvođača je bio da im je nastup na Sonusu bio jedan od najboljih u godini. Posebno bih htio istaknuti i ovim putem se zahvaliti na vrlo profesionalnoj i uspješnoj suradnji s ljudima na čelu grada Novalje, pogotovo gradonačelnikom, gospodinom Antom Dabom, zatim glavnim stožerom zadarske policije na čelu s gospodinom Vulinom, lokalnom policijom u Novalji i svim klubovima i koncesionarima na plaži Zrće. Mi smo vrlo ponosni na goste Sonus festivala koji na festival dođu plesati i zabavljati se, bez incidenata. Kako smo saznali od policije i gradskog redarstva, za vrijeme Sonusa je bio prvi dan u sezoni da niti jedina kazna nije isporučena u gradu Novalji.

Foto: ANTONIO HANT CORALLO

U suradnji s partnerima iz Njemačke, svake godine se trudimo poboljšati iskustvo posjetiteljima, kako vezano za zvuk tako i samu organizaciju cijelog festivala zadržati na svjetskoj razini i vjerujem da će iz godine u godinu doživljaj posjetiteljima biti na sve višem nivou. Mi smo već krenuli sa pripremama za Sonus festival 2018. godine kada bi željeli još više gostiju pokazati našu lijepu Dalmaciju i upravo Hrvatsku ponuditi kao destinaciju za vrhunski provod. U narednom periodu u planu su i razni We Love Sound eventi tako da očekujemo našu vjernu publiku i na plesnim podijima u Zagrebu.»

Za sve novosti, pratite Sonus na socijalnim mrežama Facebook i Instagram.

Message