Obavijesti

Zlato - pametno ulaganje s visokim prinosom

Zlato - pametno ulaganje s visokim prinosom
1

Trendovi pokazuju da će za dvadeset godina zlatu cijena skočiti barem trostruko

Cijena zlata u proteklih 40 godina pokazuje stalan i stabilan rast, a sudeći prema trendovima, stručnjaci vjeruju da će se takav rast nastaviti i u budućnosti. Konkretno, 1975. godine unca zlata vrijedila je 250 dolara, 1995. godine oko 380 dolara, a trenutačna se vrijednsot kreće oko 1.100 dolara. Drugim riječima, tko je prije 25 godina kupio zlatnu pločicu ili zlatnik veličine jedne unce, danas bi na njemu ostvario trostruku zaradu. 

Istovremeno, ukupna stopa inflacije od 1995. do danas iznosila je 76.4 posto prema podacima Državnog zavoda za statistiku, što znači da je novac u tom vremenu izgubio tri četvrtine svoje vrijednosti! Pojednostavljeno, 1.000 kuna iz 1995. godine danas bi vrijedilo 250 kuna, dok bi 1.000 kuna kupljenog zlata te godine danas vrijedilo 3.000 kuna, odnosno čak dvanaest puta više.

Razlika u vrijednosti novca i zlata pojavila se početkom sedamdesetih godina nakon odustajanja od „zlatnog standarda“ zbog kojega se svaka nova tiskana novčanica vezala uz njenu protuvrijednost u zlatu. Nakon toga, vrijednost novca značajno pada, dok vrijednost zlata rapidno raste, a analitičari uglednih svjetskih financijskih kompanija predviđaju nastavak tog trenda i u budućnosti.

To znači da bi svaka kuna uložena u zlato danas, za dvadesetak godina mogla vrijediti trostruko više. Zato je uvijek povoljno vrijeme za ulaganje u zlato, koje jamči ne samo očuvanje vrijednosti imovine, nego i njeno značajno povećanje.

Najveću ponudu proizvoda od zlata u Hrvatskoj ima tvrtka Auro Domus Bullion Market specijalizirana za proizvodnju i prodaju investicijskog zlata u fizičkom obliku, te zastupnik švicarske kovnice zlata Argor Heraeus, jedne od najvećih svjetskih kovnica s tradicijom dugom preko šezdeset godina. Najbolja vijest jest da ulaganje u zlato ne mora biti skupo, jer se cijene za proizvode tvrtke Auro Domus Bullion Market kreću već od 200 kuna.

Za više informacija, dovoljno je posjetiti službene stranice , kontaktirati besplatni broj telefona 0800 510 510 ili posjetiti jednu od 160 poslovnica diljem Hrvatske


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.