Obavijesti

7 razloga zašto studirati na američkom koledžu RIT Croatia

7 razloga zašto studirati na američkom koledžu RIT Croatia
1

Upisi na RIT Croatia su u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom do 15. kolovoza, s početkom u 9 ujutro, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku

Odabir studija odnosno visokog obrazovanja sigurno je jedna od najvažnijih životnih odluka. I dok neki razmišljaju o ekonomiji, informacijskim tehnologijama, pravu ili medicini, svima im je zajedničko jedno – želja za obrazovanjem koje će doprinijeti razvoju uspješne karijere. 

Upisi na RIT Croatia su u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom do 15. kolovoza,  s početkom u 9 ujutro, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. Saznaj VIŠE i PRIJAVI SE!

Evo nekoliko razloga zašto studirati na američkom koledžu u Hrvatskoj:

1. MEĐUNARODNO PRIZNATA AMERIČKA DIPLOMA - RIT Croatia studentima po uspješnom završetku studija dodjeljuje dvije diplome, američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology (New York) i hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. S međunarodno priznatom američkom diplomom RIT-a studenti imaju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem Europske unije i svijeta.

2. STUDIRAJ U AMERICI ILI DUBAIJU - studentima RIT Croatia pruža se prilika da jedan semestar pohađaju na sveučilištu u Rochesteru (država New York) i na kampusu RIT Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati). To vrijedno iskustvo studentima omogućuje upoznavanje različitih kultura, sagledavanje okolnosti iz globalne perspektive te dodatno usavršavanje engleskog jezika

3.STRUČNA PRAKSA – KLJUČ DO POSLA - Ured za stručnu praksu i savjetovanje u karijerama studentima pomaže da se što kvalitetnije pripreme za izlazak na tržište rada. Obvezna stručna praksa izvodi se u tvrtkama u Hrvatskoj i diljem svijeta. RIT je poznat po tome što ima jedan od najstarijih i najvećih programa stručne prakse u svijetu. Zanimljiva je činjenica da je, kad se u obzir uzmu svi diplomanti RIT Croatia i odrađeni sati prakse do sad, odrađeno više od 300 godina stručne prakse i to za više od 3000 kompanija! Uz takav pristup i fokus na primijenjeno znanje, ne čudi što studenti RIT-a posao nalaze još za vrijeme studija.

4. USPJEŠNI DIPLOMANTI – 80 % diplomanata RIT Croatia pronađe posao za koji su se obrazovali ubrzo nakon studija. Više od 1700 diplomanata danas je uspješno u nizanju poslovnih rezultata. Većina ih radi na visokim menadžerskim pozicijama. Neki su zaposleni u velikim tvrtkama u Hrvatskoj poput Agrokora, T-HT-a, Ine, Dukata, Podravke, Zagrebačke banke, Adriatic Luxury Hotels, Valamar grupe, hotelskog lanca Starwood i dr. Neki su pak uspjeh izgradili u inozemstvu te rade diljem svijeta – od SAD-a, Europe i Australije pa sve do egzotičnih destinacija poput Karipskog otočja i Dubaija.  Više od 90% diplomanata ima stalno zaposlenje, a prosječna plaća iznosi više od 9.500 kuna.

5. VRIJEDNE STIPENDIJE. S ciljem olakšanja financiranja studija, RIT Croatia već godinama pomaže studentima da uz nepovratne stipendije studiraju na tom uglednom američkom koledžu.  Prošle godine više od 60% studenata upisalo je studij s nekim oblikom financijske potpore!

6. STUDIRAJ NA ENGLESKOM JEZIKU - Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima i udžbenicima, što studentima omogućuje usavršavanje engleskog jezika do naprednog stupnja poslovne komunikacije.

7. VISOKI MEĐUNARODNI STANDARDI OBRAZOVANJA. Programi i nastavni planovi visoke škole u potpunosti su usklađeni sa standardima obrazovanja američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology. 

Pogledaj što o studiranju na RIT Croatia govore naši studenti! Za više informacija obrati se Odjelu za upise na e-mail: admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 20 433 000 / + 385 (0) 1 643 9100.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao