Obavijesti

Antička Grčka s Meteorima garantirani polazak 14.06.

Antička Grčka s Meteorima garantirani polazak 14.06.
1

Meteori - Delfi - Atena - Sounion - Argolida Pođite u Grčku, puslušajte zvuke sirtakija, kušajte grčku hranu, probatje grčko vino, upoznajte grčke lokalitete koji su temelj europske civilizacije...

Datumi putovanja14.06.-21.06. (garantirani polazak), 04.10.-11.10., 25.10.-01.11.2014.

1.dan

Polazak grupe s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 00.00h, peroni 502-506. Transfer autobusom do Trsta, ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Polazak broda u 05.30h. Tijekom plovidbe, putnicima su na raspolaganju restorani, salon igara, duty-free, dućan, caffe barovi  i dr. Noćenje na brodu.

2.dan

Pristajanje u Igoumenitsu u ranim jutarnjim satima oko 08.30h. Iskrcaj iz broda te transfer do Kalambake i poznatih Meteora. Razgled jednog od 6 čuvenih manastira. Nastavak puta za Delfe. Dolazak u hotel u večernjim satima. Smještaj u sobe, noćenje.

3.dan

Doručak. Slijedi razgled Delfa: hrama boga Apolona, ostataka kazališta i stadiona. Nastavak  putovanja do Atene. Po dolasku smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji pratitelja. Šetnja Plakom te razgled smjene straže na Sintagmi. Noćenje.

4.dan

Doručak. Odlazak u razgled Atene: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk i dr. Poslijepodne odlazak u razgled Pireja, atenske luke, zatim Souniona -razgled hrama boga Posejdona (mjesto sa najljepšim zalaskom sunca), te šetnju Glifadom koja je središte atenske rivijere s velikim brojem restorana i kafića. Odmor, šetnja, zabava. Povratak u Atenu. Noćenje.

5.dan

Doručak. Odlazak na izlet u pravcu Korintskog kanala (razgled). Nastavak prema poznatijoj Argolidi koja obuhvaća: Epidaurus – razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (koje je ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; Napulion – razgled prvog glavnog grada Grčke u kojemu ćemo vidjeti venecijansku utvrdu uokvirenu s prilazom od 857 stepenica koja dominira gradom. Mikena -  razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture.  Povratak u Atenu u predvečerje. Fakultativni odlazak u tipičnu grčku gostionu u dijelu grada zvanom Plaka na večeru uz «Sirtaki« glazbu.  Noćenje.

6.dan

Doručak. Slobodno prije podne za kupovinu ili posjet Arheološkom muzeju. Napuštanje hotela te vožnja do Patrasa. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak u 18.00h. Noćenje.

7.dan

Cjelodnevna plovidba uz mogućnost korištenja svih usluga broda.

8.dan

Dolazak u Trst u noćnim/ranim jutarnjim satima (cca 01.30h), te nastavak vožnje prema Zagrebu. Povratak u Zagreb oko 07.00h.

Cijena aranžmana po osobi:

Polazak 14.06. ... 3.190 kn

Polasci 04.10., 25.10. ... 3.190 kn   2.990 kn first minute

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena se temelji na min. 40 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi: autobusni prijevoz tijekom cijelog putovanja, prijevoz brodom na relaciji Trst-Igoumenitsa-Patras-Trst sa smještajem u 1/4 kabinama (unutarnje, bez prozora), smještaj u hotelima 3* u Delfima i Ateni na bazi noćenja s doručkom, razgledi Meteora, Delfa, Atene i Argolide, pratnju grupe, organizaciju putovanja, zakonsku jamčevinu.

Brodar zadržava pravo smještaja u kabinu AB4 ili A4 s korištenjem kao AB2 ili A2.

Fakultativno (neobavezno) pri rezervaciji:

  • Doplata za 1/1 unutarnju kabinu: 1490 kn po osobi   
  • Doplata za 1/1 vanjsku kabinu: 1550 kn po osobi
  • Doplata za 1/2 unutarnju kabinu: 450 kn po osobi          
  • Doplata za 1/2 vanjsku kabinu: 620 kn  po osobi
  • Doplata za 1/3 unutarnju kabinu: 295 kn po osobi         
  • Doplata za 1/3 vanjsku kabinu: 390 kn po osobi
  • Doplata za 1/4 vanjsku kabinu: 235 kn po osobi
  • Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 690 kn
  • Doplata za večeru u Plaki: 190 kn po osobi

Popusti za djecu do 12g (zbrajaju se): u hotelu samo u sobi 1/3 na trećem ležaju -250 kn (1/4 soba nema), na brodu u svakoj kabini -60 kn po dijetetu

Cijena aranžmana ne uključuje ulaznice za arheološke lokalitete, a trenutno iznose:

* Akropola - 12 Eura , Delfi - 9 Eura, Mikena - 7 Eura, Epidaurus - 7 Eura, Sounion - 4 Eura, Meteori - 5 Eura

http://azurtours.hr/putovanje-anticka-grcka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.