Obavijesti

Avon i Udruga SVE za NJU! u borbi protiv raka dojke

Avon i Udruga SVE za NJU! u borbi protiv raka dojke
3

Kampanja za borbu protiv raka dojke- pregledaj se i budi zdrava! Rak dojke je izlječiv ako se otkrije na vrijeme, no još uvijek premali broj žena obavlja redovite preglede, nešto manje od 40%

"Budi zdrava", naziv je ovogodišnje kampanje tvrtke Avon povodom mjeseca borbe protiv raka dojke. Kao društveno odgovorna kompanija, Avon u suradnji s Udrugom SVE za NJU! već 10 godina provodi  akcije u mjesecu listopadu s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije raka dojke. Ove su godine ambasadorice akcije pjevačice Sanja Doležal i Maya Sar, a namjera je kampanjom u pozitivnom tonu podsjetiti žene na važnost redovitih pregleda i samopregleda.

"Razveselila sam se kad su me pozvali da budem dio ove kampanje. Važno je glasno govoriti i pozivati žene da misle na sebe i redovito obavljaju sve važne preglede. Predivno je bilo biti dio ekipe, družiti se s divnim ženama od kojih su mnoge izborile, a neke još uvijek bore životnu bitku. Kao majka, želim pružiti primjer svojoj kćeri. Ponosna sam što sam žena  i sretna ako nakon ove kampanje, barem jedna žena ode na pregled" - izjavila je Sanja Doležal.  Sanja je, zajedno sa Mayom Sar i sa šest korisnica Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka dojke - Ines, Sanjom, Lidijom, Anom, Nevenkom i Silvijom – otpjevala i snimila pjesmu "Oda grudima". Ovom pjesmom svima nama poručuju koliko je važno brinuti se o svom zdravlju.

Predsjednica Udruge SVE za NJU! dr. Alemka Balenović zahvalila je Avonu što je omogućio Udruzi „SVE za NJU!“ biti spona između svih njih i zajedno poslati poruku svim ženama da se aktivno uključe u brigu za svoje zdravlje, postanu odgovorne i osviještene i – ostanu zdrave. 

"Danas smo svjedoci kako se na sjajan način u prevenciju raka dojke i podršku oboljelim ženama mogu uključiti i osviještene tvrtke poput Avona, zdrave žene, ali i one koje su proživjele ili još žive iskustvo raka dojke" -  poručila je dr. Almenka Balenović.

Brojke pokazuju kako u Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2.300 žena, a čak 1.000 ih izgubi bitku za život. Rak dojke je izlječiv ako se otkrije na vrijeme, no još uvijek premali broj žena obavlja redovite preglede, tek nešto manje od 40 %. Upravo iz tog razloga vrlo je važno potaknuti žene na pravovremene i redovite preglede dojki. Stoga je dio kampanje i stvaranje posebne web stranice budizdrava.com koja će od sada na jednom mjestu objediniti sve nužne podatke o samopregledu i pregledima te pomoću posebne aplikacije svakoj ženi poslati individualizirani podsjetnik za obavljanje pregleda.

"Rak dojke najviše pogađa žene, gotovo svaka 8. žena u svijetu bori se s tom bolesti. Prošle je godine prvi puta umrlo više od 1.000 žena u Hrvatskoj. A govorimo o bolesti koja je izlječiva u 91 % slučajeva ako se otkrije na vrijeme. Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego kontinuirano govoriti o tome, pozivati sve žene da konačno sebe stave na prvo mjesto i stvore to potrebno vrijeme kako bi obavile pregled. Ako ne zbog sebe, onda zbog svojih najmilijih, koji ih trebaju zdrave. U Avonu u Hrvatskoj to i  radimo već 10 godina i nastavit ćemo i dalje" - rekla je Lucija Josipović,voditeljica odnosa s javnošću Avona za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u