Obavijesti

News

Komentari 124

Lalovac: Možda će se krediti konvertirati u eure ili kune

Lalovac: Možda će se krediti konvertirati u eure ili kune
1

Švicarski franak je porastao gotovo 16 posto u odnosu prema kuni i iznosi 7,39 kuna za franak. U Hrvatskoj je oko 60 tisuća građana s kreditom u francima

VIDEO

Ministar financija Boris Lalovac rekao je u petak, nakon sastanka s bankarima, da su oni spremni pomoći u rješavanju problema u kojima su se našli njihovi klijenti koji imaju kredite u švicarskim francima.

Podsjetimo, švicarski franak je porastao gotovo 16 posto u odnosu prema kuni i iznosi 7,39 kuna za franak, što je izravna posljedica neočekivane odluke Švicarske središnje banke da neće ograničiti njegovu vrijednost prema euru. U Hrvatskoj je oko 60 tisuća građana s kreditom u francima.

Banke će uskoro ponuditi zajedničko rješenje

Lalovac kaže da su bankari spremni pomoći. Očekuje da će, nakon međusobnih i konzultacija s pravnim službama izaći sa zajedničkom ponudom rješenja. 

Jedna od mogućnosti, kazao je Lalovac, je da se krediti u francima konvertiraju u euro ili kunu. Lalovac je istaknuo da je važno usuglasiti rješenje što prije, kako dužnici ne bi bili oštećeni već prilikom plaćanja iduće rate kredita.

Ministar će se danas sastati s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem i premijerom Zoranom Milanovićem koji su se, kako je rekao, također aktivno uključili u rješavanje nastalog problema.

Na idućem sastanku s bankarima, koji bi trebao biti sljedeći tjedan, sudjelovat će i predstavnici Udruge Franak.

Na sastanku vodeći bankari

Sastanku u Ministarstvu financija su prisustvovali predstavnici svih vodećih hrvatskih banaka, poput Franje Lukovića iz Zagrebačke banke, Petra Radakovića iz Erste banke, i dr., no pri dolasku na sastanak nitko on njih nije želio davati izjave novinarima okupljenima ispred zgrade Ministarstva financija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192