Obavijesti

BLITZ Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti

BLITZ Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti
1

BLITZu rastu korijeni i škakljaju ga travke. Pita se: "kakve su moje veze s tlom iz kojega se širim? Dokle doseže moje korijenje? Koga još diraju moje travke?"

TEMAT IZDANJA ― KORIJENI I TRAVKE

BLITZu rastu korijeni i škakljaju ga travke. Pita se: "kakve su moje veze s tlom iz kojega se širim? Dokle doseže moje korijenje? Koga još diraju moje travke?". Razmišlja o društvu, kulturnoj zajednici, zajedništvu, ljudskoj naravi. Zanima ga gdje je i s kim je. Pogled mu se spušta na zemlju, napinje uši, pita se: “diše li ona još?". Iz zemlje izviru mrakovi, nepoznati jezici, travuljage, neplanirane divljakuše. A među njima travke: tiha oda sitnim, gotovo nezamjetnim osjećajima i stvarima koje lako izmiču, a možda su znakovi na putu. 

PROGRAM FESTIVALA

  Treće izdanje BLITZa održava se u Rovinju od 1. do 5. rujna 2015. Otvara se u utorak (1/9) multisenzorijalnom performativnom šetnjom kojom nas rovinjski Ensemble Antonio Gandusio & Guests vode od Malog mola, kroz stari grad do terase Monte gdje će festival otvoriti DJ set riječke Madame Fature, uz iće i piće. Srijeda (2/9) je dan kada lansiramo dvije nove programske sekcije: bLiTZ 4 kiDZ za najmlađu publiku s predstavom A tko si ti? čakovačke družine Pinklec; i SURPRISES. Experimental Cinema Corner, kutak za ljubitelje eksperimentalnog filma s radovima talijanske grupe ZAPRUDERfilmmakersgroup, američkog redatelja Reynolda Reynoldsa te mlade nizozemske umjetnice Melanie Bonajo, koji vrlo originalno tematiziraju neke od ovogodišnjih motiva festivala: odnos čovjeka sa čovjekom, s vremenom, s  prirodom. U četvrtak (3/9) se selimo na lokalitet Sv. Kristofor gdje će nam u srcu prirode talijanski umjetnici i zemljoradnici Teatro delle Ariette odigrati L’estate.fine [Ljeto.kraj], svojevrsni svjetovni Uskrs, obred prelaska i transformacije. U petak (4/9) ćemo još dublje ući u mračne podzemne vode koje plove ovogodišnjim festivalskim štivom, još smjelije pogledati u teme kao što su otuđenje, brutalnost, zločin, ubojstvo te ih konačno imenovati riječima: u okvirima Croatian Scene Focus-a uz spisateljicu Ivanu Sajko i njezin roman Rio Bar iz 2006. te uz izvedbenu skupinu BADco. i njihovu najnoviju predstavu Stranac po romanu Alberta Camusa iz 1942. Festival će se zatvoriti u subotu (5/9) dugim regenerativnim plesom, simbolom novog  rađanja, od zalaska sunca do svjetlucanja zvijezda, jedna nova zora: RootOnda party na otoku Sv. Katarina, kada scenu preuzimaju lokalni i svjetski poznati DJ-evi: Rebekah Aff iz Berlina, Felver iz Zagreba, beogradski Kristijan Molnar i BLITZ resident Schwizarski u Zagrebu.

Program i satnicu te sve ostale informacije pronađite na službenoj web-stranici festivala

Rezervirajte ulaznice na info@blitzfestival.com

Pratite nas na društvenim mrežama:

BLITZ Facebook 
BLITZ Twitter
BLITZ Instagram

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.