Komentari 0

Budite oprezni pri podešavanju klima uređaja

Budite oprezni pri podešavanju klima uređaja

Nagli temperaturni skok mnogi korisnici klima uređaja dočekaju s oduševljenjem, jer znaju da je dovoljno pritisnuti jedan prekidač na daljinskom uređaju.

Nagli temperaturni skok mnogi korisnici klima uređaja dočekaju s oduševljenjem. Živa u termometru prikazuje više od 30 °C, a oni trljaju ruke jer znaju da je dovoljno pritisnuti jedan prekidač na daljinskom uređaju i za nekoliko trenutaka uživat će u alpskim temperaturama. Ipak, valja imati na umu kako s korištenjem klima uređaja treba postupati oprezno a željenu temperaturu podesiti u skladu sa uvjetima u okolišu. 

Idealna temperatura unutarnjeg prostora u pravilu je 7-8 ⁰C niža od vanjske temperature. Konkretno, ako vanjska temperatura iznosi 34 ⁰C, klima uređaj podesite da hladi na 26-27 ⁰C. Takvu temperaturnu razliku ljudski organizam dobro podnosi. U protivnom, pretjerate li s temperaturom unutarnjeg prostora, moguć je temperaturni šok prilikom izlaska iz unutarnjeg u vanjski prostor. Kod ljudi sa zdravstvenim problemima, valja biti posebno oprezan prilikom podešavanja temperature u unutarnjem prostoru.

Kako smanjiti potrošnju klima uređaja?

Iako uređaji Toshiba i Mitsubishi Electric spadaju među najefikasnije uređaje na tržištu, na potrošnju električne energije mogu utjecati i sami korisnici klima uređaja. Uz nekoliko korisnih savjeta, potrošnju klima uređaja moguće je umanjiti za dodatnih 20%.

www.veka-ing.com