Obavijesti

Canon obradovao mališane iz Zadra fotoaparatima

Canon obradovao mališane iz Zadra fotoaparatima
3

Tvrtka Canon CEE sa zadovoljstvom objavljuje da je uspješno dovršeno još jedno uzbudljivo putovanje flote „Mirno more“, čiji su se sudionici danas vratili u svoje polazišne luke i marine

Tvrtka Canon CEE sa zadovoljstvom objavljuje da je uspješno dovršeno još jedno uzbudljivo putovanje flote „Mirno more“, čiji su se sudionici danas vratili u svoje polazišne luke i marine.

Ovogodišnji projekt „Mirno more“ okupio je preko stotinu brodova na kojima se nalazilo gotovo tisuću djece iz socijalno ugroženih sredina, iz ukupno više od dvadeset zemalja. Canon je već drugu godinu za redom sudjelovao u floti kao jedan od pokrovitelja.

Tvrtka je ove godine sponzorirala brod na kojemu su jedrili štićenici Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra. Ta ustanova socijalne skrbi pruža usluge djeci i mladima s poremećajima u ponašanju. Korisnici Doma su mladež i djeca koja su od najranijeg djetinjstva bila izložena negativnim odgojnim postupcima, zapuštena i zanemarena, često izlagana nasilju, zbog čega u radu s takvom djecom treba imati dodatnu ljubav i snagu kako bi im se moglo adekvatno pomoći.

Sudjelovanje u floti „Mirno more“ koje je mladim Zadranima omogućio Canon CEE pružilo je štićenicima ove ustanove ne samo zabavno i nezaboravno jedrenje Jadranom, nego i priliku da nauče nešto više o međusobnoj suradnji i toleranciji i sklope prijateljstva koja će trajati i nakon završetka događaja.

Brod sa štićenicima zadarskog Doma isplovio je iz zadarske luke u subotu, 19. rujna, te nakon tri dana plovidbe pristao u marinu u Kaštelima, gdje se 22. i 23. rujna odvijao susret svih brodova i gdje je bio podignut kamp u kojemu su se odvijale zajedničke aktivnosti svih sudionika. U sklopu kampa djeca i mladež s jedrilica iz flote imali su priliku međusobno se upoznati i sudjelovati u različitim igrama i društvenim događajima.

Canon je na kampu za projekt „Mirno more“ osigurao i višefunkcijski Canonov pisač koji su organizatori koristili za ispis dnevnog informativnog materijala kao i dnevnih novina „Mirno more“ koje su se dijelile sudionicima.

Tijekom boravka u Kaštelima, štićenike Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra koji su plovili u sklopu flote, posjetila je i gđa Nataša Porenta iz tvrtke Canon Adria te im uručila vrijedne poklone – Canonove fotoaparate IXUS.

„Drago nam je što smo i ove godine dobili priliku sudjelovati u prekrasnom projektu „Mirno more“ koji već godinama poboljšava kvalitetu života i nudi nova životna iskustva mladima iz socijalno ugroženih sredina. Canon CEE neprekidno podržava humanitarne događaje i projekte u Europi, a posebno ovakve projekte koji su namijenjeni djeci i mladeži“, izjavio je Hermann Anderl, glavni direktor tvrtke Canon CEE GmbH.

Projekt „Mirno more“, nastao iz malog austrijskog projekta koji je 1992. imao za cilj okupiti djecu sa zaraćenih strana na jedrenju kako bi se potaknulo smanjenje predrasuda i povećanje tolerancije, prerastao je u trenutno najveći europski jedriličarski projekt ovakve vrste. Cilj mu je djeci iz socijalno ugroženih sredina pružiti tjedan dana odmora, druženja i učenja novih vještina na jedrenju Jadranskim morem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?
Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir