Obavijesti

Čokolada je prava ljubav i strast! Slažete se?

Čokolada je prava ljubav i strast! Slažete se?
1

Proizvodi Mikado premium, Braco i Seka, Volim te i Samo ti prisutni su u gotovo svakom kućanstvu, a iza njih stoji 90 godina duga tradicija u proizvodnji najfinije čokolade

Posjetili smo tvornicu čokolade Zvečevo, naučili kako nastaju čokolade i saznali što ih čini toliko posebnima. Iako je Zvečevo mnogima najpoznatiji po Mikado čokoladi s rižom, prvoj čokoladi takvog okusa u svijetu, ova tvrtka u naše je domove dovela i poznate čokolade Braco i Seka, Volim te, Samo ti te prutiće Mond i Super.

Požeška tvornica Zvečevo svoju je povijest počela pisati prije 90 godina i to kao tvornica alkoholnih pića. 1934. godine švicarska tvornica Nestle unajmila je ovo postrojenje za proizvodnju čokolada i bombona. Tvrtka od sredine 20. stoljeća posluje pod imenom Zvečevo, a danas se sastoji mljekare, tvornice za proizvodnju alkoholnih pića i tvornice za proizvodnju čokolade.

Kako nam čokolada pomaže?

O procesu proizvodnje čokolade, posebnostima Zvečevo čokolade i planovima za budućnost razgovarali smo s prehrambenim tehnolozima Maricom Ploužek i Marijom Palfi te predsjednikom uprave Zvečeva, Zdravkom Alvirom.

Iako čokoladu najčešće jedemo zato što je ukusna, ova namirnica tvom organizmu donosi niz drugih prednosti.

Čokolada je kompletna namirnica. Dobra je za sve generacije, brzo obnavlja energiju, organizmu daje kvalitetne sastojke kao što su kalcij, fosfor, magnezij i željezo, sprječava pojavu nekih bolesti, što je znanstveno dokazano te je prikladna za konzumaciju između obroka. No, prije svega, čokolada te čini sretnim i zadovoljnim

govori Marica Ploužek, magistar prehrambene tehnologije iz odjela razvoja.

Svježe mlijeko zaslužno je za poseban okus

Čokolade sa Zvečevo potpisom doista su posebne, a to potvrđuju i brojne nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu. Tajna okusa je u sirovinama koje se koriste u proizvodnji - prije svega, svježem mlijeku i kakao zrnu.

Proizvodnja čokolada u Zvečevu kreće od kakao zrna, što znači da kontroliramo osnovnu sirovinu za čokoladu. Potom, koristimo jedinstvenu tehnologiju proizvodnje čokolade od svježeg mlijeka. Tako možemo iskoristiti sve nutritivne benefite mlijeka, poput kalcija, što se ne može dobiti iz mlijeka u prahu. Što se tiče punjenja čokolada, ona su jedinstvena jer se koriste prirodni voćni koncentrati te  prirodne arome i glukoza

objašnjava Marija Palfi, inženjer tehnologije u Zvečevu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Zbog moje debljine, ljudi misle da mi je muž plaćeni glumac'
TRPI RUŽNE UVREDE

'Zbog moje debljine, ljudi misle da mi je muž plaćeni glumac'

Amerikanka je odlučila javno odgovarati svim okrutnim komentatorima koji ju pitaju je li njezin mišićavi suprug 'plaćeni glumac' te ju pitaju koliko ima novca te ima li životno osiguranje

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'
ISPOVIJESTI: KAKO SMO IZBJEGLI SMRT

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'

S vremena na vrijeme, naš unutarnji glas nas navodi da donesemo odluke koje inače ne bismo razmatrali, kao što je odustajanje od putovanja ili iznenada odabiranje druge rute na posao
Fotka policajke izazvala kaos: 'Što je trebala, ostaviti gu*icu doma i ponijeti onu za posao?!'
VIŠE OD 1000 KOMENTARA

Fotka policajke izazvala kaos: 'Što je trebala, ostaviti gu*icu doma i ponijeti onu za posao?!'

Žene ne traže uniforme, one ih dobivaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i isti ovakav problem na poslu, napisala je žena kao komentar na fotku policajke