Obavijesti

News

Komentari 179

Jedan od motorista zgrabio je Klicu za jaknu i hladno ga ubio

Jedan od motorista zgrabio je Klicu za jaknu i hladno ga ubio
18

ZNALI SU MU SVAKI KORAK: Smaknuti Vinko Žuljević Klica je jako rijetko bio sam u autu. Dočekali su ga na ulici i u njega ispalili 15 metaka. U trenu su nestali

VIDEO

Škoda je naglo prepriječila put Passatu, a motoristi su počeli pucati. Izašao je iz automobila i pokušao pobjeći, ali zgrabili su ga i smaknuli, kazao je očevidac krvavog obračuna u Sesvetama.

Najmanje trojica napadača čekala su umirovljenog časnika HVO-a, Vinka Žuljevića Klicu (57) u Glavnoj ulici u Sesvetama. Kad su ugledali njegov automobil, krenuli su u napad. Izrešetali su ga u nedjelju oko 8 sati dok se vraćao s mise iz crkve Sv. Antuna Padovanskog. Božje poruke saslušao je nakon što je noć proveo u jednom sesvetskom restoranu gledajući boks.

- Zapriječili su mu put i pucali prvo u auto. U panici je izletio iz vozila i počeo trčati, no motoristi su krenuli za njim. U pokušaju bijega mu je ispala nožna proteza. Jedan od motorista s kacigom na glavi zgrabio ga je za jaknu i hladno ubio - tvrdi očevidac pažljivo isplanirane likvidacije.

Nakon javnog smaknuća, vozač Škode je pobjegao kao i dvojica na motoru, a Žuljevićev automobil otklizao je kroz križanje s upaljenim brisačima. Dvadesetak minuta poslije policija je primila dojavu o plamtećem autu u blizini Nove Branimirove ulice. Pretpostavlja se da je to ista Škoda koja je korištena u atentatu. Napadači su pažljivo izabrali vrijeme jer je nakon mise na ulicama bilo najmanje 30 ljudi.

Oko tijela označili 15-ak čahura

Žuljević, koji je imao osiguranje poput premijera, tek se u posljednje vrijeme počeo voziti sam. Prije toga ispred njega išao je auto s osiguranjem pa on, pa na kraju kolone još jedan auto, u pravilu Passat.

Uplašeni građani nisu htjeli previše govoriti, ali doznajemo da su najprije čuli pojedinačan hitac, a potom rafalnu paljbu. Oko Klicina tijela policija je označila 15-ak čahura. Doznajemo da su čahure iz pištolja kalibra 9 mm.

Klica nije bio naoružan i pokušao je pobjeći

Navodno je Žuljević pao pokušavajući pobjeći pa ga je jedan od napadača zgrabio za jaknu, podigao s ceste i ubio.

- Užas! Dok su pucali u njega, još se od siline metaka trzao na cesti - kazao je zgroženo jedan od očevidaca. Doznajemo da Klica nije bio naoružan. Neki svjedoci tvrde da su u likvidaciji sudjelovala dva motocikla, a drugi da su oba napadača bila na jednom. Na ovom slučaju rade svi najbolji koje hrvatska policija ima, a u istragu se, doznajemo, uključila i SOA.

 Likvidirali su ga strani plaćenici?

Izvlače se i stari arhivi, a tragovi s mjesta zločina sigurno će biti smjernica istražiteljima da dođu do izvršitelja i naručitelja Klicine likvidacije. Istražitelji su odmah počeli s “češljanjem“ zapisa nadzornih videokamera kraj mjesta zločina i s raskrižja kojima su ubojice prošli. Druga ekipa analizira kretanje žrtve prije likvidacije i njegovu telefonsku i drugu komunikaciju. Provjerit će i tko je nedavno ušao i izašao iz zemlje. Večernji list piše kako su Klicu najvjerojatnije likvidirali strani plaćenici, a Jutarnji list špekulira da bi ubojstvo moglo biti povezano s nestankom Klicina bivšeg suborca Branka Katušića (51) zvanog Indijanac i Branka Mrakovića (52) u siječnju u Češkoj.

Policija u ponedjeljak bez ijedne izjave

Iako su mnogi očekivali da će policija u ponedjeljak priopćiti barem neke od rezultata očevida ubojstva, odbili su dati bilo kakve informacije.

- Ako ste došli zbog jučerašjeg događaja, o tome neće biti nikakvih izjava. Sve što smo imali o tome reći, rekli smo jučer, a ako bude nekakvih informacija, bit ćete obaviješteni tijekom današnjeg dana – rekla je Mirela Ban, glasnogovornica PU zagrebačke na redovnoj konferenciji za novinare.

>>> Više pročitajte u velikom specijalu o mafijaškom smaknuću u Sesvetama u tiskanom izdanju 24sata od ponedjeljka


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C