Obavijesti

News

Komentari 41

Šetao s unukom pa preminuo pred zaključanim vratima Hitne

Šetao s unukom pa preminuo pred zaključanim vratima Hitne
4

Kuzmi Bajčiću je pozlilo. Došao je na Hitnu u Krku, ali nije bilo nikoga. Liječnik iz Doma zdravlja više mu nije mogao pomoći. Preminuo je ispred Hitne pomoći

VIDEO

Kuzma Bajčić (70) iz mjesta Bajčići na otoku Krku u utorak je oko 15 sati bio u šetnji s unukom. Odmaknuli su izvan naselja. Djedu je pozlilo. Dijete je otrčalo do kuće i vikalo da je djed pao na tlo.

- Nije bio pri svijesti, ali napipali smo mu puls. Položili smo ga u auto i krenuli prema devet kilometara udaljenoj Hitnoj pomoći Krk. Naišli smo na zatvorena vrata. Bili smo bespomoćni. Urlali smo ne bismo li nekog prizvali u pomoć. Odjednom je došao dr. Nenad Mijić iz ambulante Doma zdravlja - govori Zvonko C. (42), zet preminuloga Kuzme Bajčića. Mijić je vidio uspaničenu obitelj.

- Rekao sam im da uđu u Hitnu, no ni ja nisam vjerovao da su vrata zatvorena. Bez potrebnih pomagala, krenuo sam reanimirati pacijenta, koji je bio u vrlo lošem stanju. Svoje sam pacijente ostavio u ambulanti. Nakon 20-ak minuta shvatio sam da mu nema pomoći. Umro je u autu pred vratima Hitne - govori doktor Mijić, koji je ogorčen zbog reorganizacije zdravstvenog sustava. Prema novim pravilima, ekipe Hitne imaju još više obveza, uključujući prijevoz do pacijenata koji nisu hitni, a istodobno nisu pojačani timovi. Zbog toga u Hitnoj nema nikog dok je ekipa na terenu. Dr. Mijić ističe da je ekipa radila prema propisima te da je poštovala pravila novog sustava, koji je manjkav i loš.

- Zvao sam i Centar 112. Poslali su policijskog djelatnika i rekli da je Hitna na putu. Stigli su 15 minuta nakon što je punac preminuo - kaže zet preminulog. Ratko Gašparović, voditelj Doma zdravlja Krk, kaže da je 1. studenog Hitna prestala biti u nadležnosti Doma zdravlja. Ona sad spada pod Ustanovu za hitnu medicinsku pomoć sa sjedištem u Rijeci, koju je osnovala županija. Ministar zdravstva dr. Darko Milinović kaže kako je poslao inspekciju na Krk da utvrdi sve činjenice te da PG županija nije na vrijeme i kako treba provela reformu Hitne pomoći.    

15:00  Kuzma (70) s Krka šetao je s unučićem. Pozlilo mu je i srušio se. Dječak je vrišteći otrčao kući i tražio pomoć.

15:15  Obitelj je posjela djeda u auto i odvezla ga u Hitnu. Stigli su, no vrata su bila zaključana. Očajni, počeli su vrištati i zvati pomoć.

15:37  Liječnik iz ambulante slučajno izlazi i pokušava spasiti Kuzmu. Bez odgovarajuće opreme, nažalost, ne uspijeva.

15:50 Ekipa Hitne pomoći vraća se s terena i stiže pred zgradu. Nažalost, prekasno su stigli. Nesretni Kuzma već je preminuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192