Obavijesti

Danas svi znaju engleski... ili bar tako kažu?

Danas svi znaju engleski... ili bar tako kažu?
4

Jeste li u posljednje vrijeme razmišljali o budućnosti? Hrvatska će postati dio Europske unije, statistike pokazuju da ćete vrlo vjerojatno tražiti novi, bolji posao

Sigurno ćete se zaželjeti i putovanja u inozemstvo, pogotovo uz sve lakše dostupne niskotarifne letove. O svemu ovome biste sigurno razmišljali opuštenije kada biste bili sigurni u svoje poznavanje stranog jezika – posebno engleskog. 

Danas svi znaju engleski...ili bar tako kažu. One koji priznaju kako bi mogli još raditi na tome često se gleda s nevjericom. Međutim, naše dugogodišnje nastavno iskustvo s odraslim polaznicima govori da to baš i nije tako. Ljudi su često imali priliku učiti engleski, u školi, u na tečajevima u poduzeću, te gledajući televizijske emisije. No ipak se osjećaju nedoraslo situacijama gdje se od njih očekuje da se samostalno snađu i pogotovo razgovaraju na stranom jeziku. A takvih situacija ima puno. Evo samo nekoliko primjera: put u inozemstvo, posjet stranog kolege, razgovor za posao gdje će vaša tvrdnja da aktivno vladate engleskim biti testirana, komunikacija e-mailom, sudjelovanje na radionici koju vodi netko tko nije govornik hrvatskog, brak člana obitelji ili prijatelja sa strancem... mogućih situacija ima bezbroj.

Ne čini li vam se krajnje vrijeme da nešto poduzmete kako bi se osjećali sigurno i opušteno dok razgovarate na engleskom? Ovog semestra u Octopusu nudimo početne tečajeve engleskog po povoljnoj cijeni. Početni tečaj ne znači nužno da ćete početi od predstavljanja i upoznavanja; rad s vašom grupom biti će prilagođen vašem predznanju. Početne razine prema preporukama Vijeća Europe su A1 (Pripremni korisnik) i A2 (Temeljni korisnik), tako da možete biti sigurni da nećete gubiti vrijeme. Grupe su male, sve nastavne materijale osigurava vam Octopus, a nastavu vode nastavnici s dugogodišnjim iskustvom u radu s odraslim polaznicima.

Iskoristite ovu priliku, javite nam se što prije i naučite engleski! Jamčimo da ćete se uskoro naći u situaciji gdje će vam to biti od velike koristi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.