Obavijesti

Dijete je pred televizorom? Okrenite to u svoju korist

Dijete je pred televizorom? Okrenite to u svoju korist
1

Dijete je pred televizorom? Okrenite to u svoju korist. Svaki roditelj se bar nekada našao u situaciji gdje je dijete mogao držati mirnim samo hipnotizirajućim učinkom pomičnih slika

Dijete je pred televizorom? Okrenite to u svoju korist

Svaki roditelj se bar nekada našao u situaciji gdje je dijete mogao držati mirnim samo hipnotizirajućim učinkom pomičnih slika na televizoru. Ako naučite upravljati dostupnim sadržajem, upravo ova situacija može vam pomoći u odgoju vašeg mališana. 

Supermoći crtanih junaka dijeluju i u stvarnosti

Upravo zajedničko gledanje crtića, poželjna je i preporučljiva odgojna metoda. Naime, roditelji na taj način, dijeleći uzbuđenje s djecom, objašnjavajući im konkretne situacije, likove i poruke crtića, usmjeravaju njihovo ponašanje i doživljaj svijeta i životnih situacija.  

Djeca često u crtićima biraju svog omiljenog junaka i nastoje ga oponašati, razvijati svoje vlastite igre u kojima koriste radnju svog najdražeg crtića. To je svakako pozitivno za poticanje mašte i kreativnosti, a vrlo često i tjelesne aktivnosti. 

Crtići su važan dio odrastanja, a mnogi od njih ostaju u trajnom sjećanju kao lijepe uspomene. Svaki crtić ima svoju tematiku, a najčešće se kroz radnju provlače uobičajene svakodnevne životne situacije. Svaki od njih naravno nosi i svoju pouku, pa je vrlo važno odabrati crtić prilagođen dobi djeteta.

Sjećate li se svog omiljenog crtića?

Jedan od likova koji istinski uživa u životu i svemu onome što život sa sobom nosi, okružen brojnim prijateljima je i Spužva Bob Skockani.

Ovaj popularni crtić nosi važnu poruku da u životu nije sve crno ili bijelo, nego je mnogo različitosti i izazova, a te različitosti utjelovljuju Spužva Bob Skockani i drugi stanovnici popularne Bikini doline. Naglašavanje različitosti kroz crtić osnažit će i svijest mališana da ju prihvate i u stvarnom svijetu.

Spužva Bob Skockani nas uvijek iznova uči da u životu treba uživati punim plućima. On jednako uživa u poslu koji radi, kao i u veselim i nezaboravnim avanturama sa svojim društvom, a iz nevolja koje ga često snađu, uvijek izvuče nešto dobro. On je vječiti optimist koji svaku situaciju gleda s pozitivne strane.  Avanture ovog veselog društva zabava su za cijelu obitelj, ali i odlična prilika za roditelje da svojim mališanima usade poželjne obrasce ponašanja. 

Razveselite svoje mališane i neka im početak i ove školske godine bude veseliji i lakši uz najdraže likove iz crtića. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli
Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću