Obavijesti

Dođite na prvi sajam održive gradnje GREENVEST: BUILD

Dođite na prvi sajam održive gradnje GREENVEST: BUILD
1

Danas u 12 sati se u Hypo centru u Zagrebu (dvorana Kornati - prizemlje) otvara prvo izdanje sajma održive arhitekture, gradnje i uređenja GREENVEST: BUILD.

"Projektom GREENVEST: BUILD želja nam je vratiti vjeru u građevinski sektor te posebno sajmove građevinskog tipa, a obzirom na stratešku odrednicu Saveza za energetiku Hrvatske, održivost je najvažnija sastavnica i ovoga sajma. Uvjereni smo kako će projekt GREENVEST: BUILD-a u narednom periodu rasti te zauzeti vodeće mjesto na hrvatskoj sajamskoj sceni", istaknuo je Marin Pasarić, glavni tajnik Saveza za energetiku Hrvatske te direktor sajma GREENVEST: BUILD.

Na sajmu u organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske i Energo Media Servisa, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Ministarstva zaštite okoliša i prirode, sudjelovat će više od dvadeset izlagača. Sajam će danas u 12 sati otvoriti zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza koji će nakon obraćanja medijima s organizatorima sajma i predstavnicima medija obići izlagače.

Poslije službenog otvaranja sajma u 12:30 zakazana je konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena suradnja web-trgovine energostore.com i ERA grupe pod nazivom "prvi hrvatski web shop ekološkog namještaja". Suradnja će biti realizirana plasmanom hrvatskog dizajnerskog i ekološkog namještaja na spomenutoj web trgovini koja će svojim kupcima, počevši s 13. ožujkom, ponuditi mogućnost kupovine namještaja izrađenog u skladu sa najvišim estetskim i ekološkim standardima.

Građani i poduzetnici će na GREENVEST: BUILD-u moći iz prve ruke vidjeti niz noviteta iz domene arhitekture, gradnje i uređenja stambenih prostora, s posebnim naglaskom na održive i "zelene" proizvode, usluge i tehnologije kao što su prirodni sustavi izolacije i gradnje, eko-namještaj, inovativne i štedne tehnologije grijanja i hlađenja, LED rasvjeta, sustavi za niskoenergetske i pasivne kuće te niz drugih povezanih tema.

Petak je rezerviran za stručna događanja i panel diskusije pa tako već od 9 sati ujutro u dvorani Rab na prvom katu kreće stručno savjetovanje o eko dizajnu namještaja koje će trajati do 13:30 te okupiti niz stručnjaka iz domene eko dizajna. Nakon stručnog savjetovanja, Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizirat će panel diskusiju na temu "Što nam donose programi energetske obnove obiteljskih kuća?" koja će trajati do 14:30 te okupiti niz relevantnih panelista.

Ulaz na sva događanja je slobodan, dok je radno vrijeme sajma od 10-18 sati u četvrtak i petak te od 10-14 sati u subotu. Više informacija o sajmu dostupno je na sljedećem linku.

Dodatne teme vezane za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"