Obavijesti

Doživi Hrvatsku tijekom cijele godine: Grad Zadar

Doživi Hrvatsku tijekom cijele godine: Grad Zadar
7

Posjetite Zadar, grad koji živi i izvan sezone. Koncerti i izložbe, prekrasne ulice i trgovi čine ga idealnim odredištem.

Jedan od gradova s najljepšim zalascima sunca privlači domaće te strane turiste i izvan sezone. Crkva sv. Donata - zaštitni znak Zadra, crkva sv. Krševana, Narodni trg, Kopnena vrata i gradske zidine biseri su arhitekture koje treba posjetiti. Kalelarga, žila kucavica prekrasnoga grada, živi i po zimi kada se ovdje okupljaju domaći i strani gosti. Prošećite ulicama i trgovima, otkrijte brojne znamenitosti te poslušajte zvuke Morskih orgulja, jedinstvenog spoja glazbe i arhitekture. Orgulje kojima energiju daje more idealno su mjesto za odmor od razgledavanja grada uz glazbu koju proizvode valovi. U blizini se nalazi i Pozdrav suncu - impozantna instalacija u obliku amfiteatra koja se sastoji od tri stotine višeslojnih staklenih ploča postavljenih u istoj razini s kamenim popločenjem rive u obliku kruga promjera 22 metra. Nakon zalaska sunca priređuje se svjetlosni show. Zadarski Arsenal, nekadašnje lučko skladište sagrađeno u 16. stoljeću, danas je multifunkcionalni prostor koji djeluje kao “gradski trg na zatvorenom”. Izložbe, koncerti i manifestacije koje se organiziraju u Arsenalu privlače posjetitelje i nakon ljetne sezone. Raznovrsne izložbe u galerijama također plijene pozornost. Transparentna ljepota: staklo od renesanse do art décoa omogućuje vam ulaznicu u bajkovit svijet staklenih remek-djela.

Naši mali gušti
Poželite li se okrijepiti, od 12. do 18. prosinca prošećite do Poljane Šime Budinića koja se nalazi kod crkve sv. Šime i otkrijte šaroliku ponudu manifestacije “Naši mali gušti”. Prodajna izložba hrane, pića, delikatesa i suvenira zadarskoga kraja, uz gostovanje proizvođača iz drugih županija idealna su prilika da kući ponesete djelić ovog kraja i razveselite najmilije. Upoznajte se sa starim zanatima, tradicijskim suvenirima i narodnim nošnjama uz mirisne fritule i kroštule, zagrijte se kuhanim vinom te doživite blagdansku čaroliju uz prigodni program. Domaće rakije, likeri i maslinovo ulje samo su neke od ideja za darove pod borom.

Đir po gradu
Do 15. siječnja možete se uključiti u ”Đir po gradu”. Tom prigodom otkrijte razna događanja i ostvarite posebne pogodnosti u trgovinama, restoranima i kafićima. Restorani i konobe su pripremili prigodne jelovnike od tri slijeda po povoljnim cijenama, a popis ugostitelja koji sudjeluju u akciji možete provjeriti na internetu. To je idealna prilika da kušate tradicionalna jela: bakalar, palentu, brudet, tripice, gulaše, pašticadu, paštu na pomidorima…i druge delicije koje će pripremljene po bakinim recepturama razveselit male i velike gurmane.

U okviru manifestacije muzeji će nuditi popuste na ulaznice i suvenire, a klizalište i igraonice zabavit će najmlađe. Tijekom prosinca održavaju se brojni koncerti, a u ponudi su i raznoliki programi za proslavu Nove godine. Doček se organizira na više mjesta unutar povijesne jezgre. Glazba s pozornica na Narodnom trgu, u Varoši, na Forumu te na Kalelargi uvest će vas u novu godinu na najbolji način.

Više informacija potražite na internetskim stranicama www.hrvatska365.eu i www.facebook.com/croatia.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca
PETAK ČETRNAESTI

Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca

U odnosu na taj sitan ženski (i muški) svijet, kojemu je hajka temeljni oblik borbe za bolji svijet, Marija Selak Raspudić je ispala velika faca. Koliko god mi o tome šutjeli