Obavijesti

Fantastični Laibach oduševio na vrućem krovu MSU-a

Fantastični Laibach oduševio na vrućem krovu MSU-a
12

Velika posjećenost Laibacha nadmašio sva očekivanja ovogodišnjeg Ljeta u MSU! uz Jadransko - Laibach s krova MSU-a juriša prema Pjongjangu na turneju "Liberation Day Tour"

Kultna slovenska glazbena mašina Laibach protutnjala je Ljetom u MSU! uoči turneje “Liberation Day Tour” po Sjevernoj Koreji. Sudeći prema velikom broju posjetitelja, zagrijavanje svjetski poznatih Slovenaca za Pjongjang nije moglo biti na boljoj lokaciji na kojoj su priredili jedinstven multimedijski  nastup koji je kombinirao projekcije provokativnog sadržaja, impresivne svjetlosne efekte te dojmljivu progresivnu glazbu. „Izveli smo mash-up dvije verzije pjesme „Life is life“, engleske i njemačke, koji nismo izveli nikada ranije“, osvrnuo se Ivan Jani Novak, član umjetničke skupine još od 1980.

Angažiraniji, izravniji i jasniji nego ikad prije, uz stare hitove, domaćoj publici su odsvirali i novi album "Spectre" čime su na svojstven način proslavili još jedan veliki iskorak od uvriježenih društvenih normi i učinili Ljeto u MSU uz Jadransko još  fascinantnijim i provokativnijim. Laibach je nedavno proslavio i 35. godišnjicu postojanja u rodnom gradu Trbovlju uz pjesme s nadolazeće sjevernokorejske turneje Liberation Day Tour. Tako su na krovu MSU-a, a i na rođendanskom koncertu u Trbovlju, prikazali fantastične montaže koreanskih propagandnih  materijala u kombinaciji sa idealističkim propagandnim slovenskim turističkim plakatima iz pedesetih. Ovi koncerti poslužili su kao idealno zagrijavanje za daleku Sjevernu Koreju gdje će u sklopu nove turneje reinterpretirati pjesme iz mjuzikla Sound of Music i korejske narodne pjesme. Zagrebački nastup grupe Laibach pratilo je premijerno prikazivanje novog spota „We are Millions and Millions are One“, a na medijskoj fasadi MSU-a od nedjelje, 5. srpnja do 15. srpnja projekcija projekta laibach.total.lab. Projekt čine tri projekcije koje su dio njihovih glazbeno scenskog nastupa utemeljenog na programatskom djelovanju i estetici povijesnih avangardi. 

U takvom izdanju nije iznenađenje da Ljeto u MSU!  uz Jadransko okuplja sve veći broj ljubitelja kvalitetnih kulturnih sadržaja. Već sljedeće  subote, 18. srpnja na krov stupa Električni Orgazam s kojim se zatvara ovogodišnje Ljeto u MSU! Stoga požurite po ulaznice kako ne biste propustili idealan spoj kulture i zabave u režiji MSU-a. Ulaznica  za koncert Električnog Orgazma je 79 kuna, a u prodaji su putem sustava Entrio i na blagajni MSU-a.

Kao da sve ovo nije dovoljno, Ljeto u MSU! je i ovog će vikenda za koncertnu ulaznicu posjetitelje odvesti u kino na projekciju filma "Francuskinje" te na izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus  o velikanima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH koji su u njoj stasali, a koju možete posjetiti 18. srpnja od 11 do 22 sata. 

Prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo je 10.000 posjetitelja, a svojom 3u1 formulom i ove godine pobuđuje veliki interes ljubitelja glazbene, filmske i likovne umjetnosti. Ove godine nudi i zanimljivosti poput fotografiranja s Mr Jackom, užitka u vrhunskim koktelima po nižim cijenama, te 10 posto povoljnijeg Eko taxi prijevoza kojeg se može koristiti pozivom na broj 1414.  Osvježenje osigurava vrhunsko njemačko pivo Beck's , a siguran provod na Ljetu u MSU! Jadransko osiguranje zajedno s Turističkom zajednicom grada Zagreba. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja