Obavijesti

Ferratum - pionir u području financijske tehnologije

Ferratum - pionir u području financijske tehnologije
3

Ferratum Grupa vodeći je međunarodni pružatelj mobilnih potrošačkih i poslovnih zajmova za koje nije potrebno jamstvo i pionir u području financijske tehnologije

Ferratum Grupa vodeći je međunarodni pružatelj mobilnih potrošačkih i poslovnih zajmova za koje nije potrebno jamstvo i pionir u području financijske tehnologije. Ferratum Grupa upisana je u „prime standard" Frankfurtske burze te ima sjedište u Helsinkiju, Finska.

Otkako je Ferratum započeo svoju djelatnost u 2005. godini, Grupa je brzo rasla te je sada prisutna u 25 zemalja diljem Europe, Sjeverne Amerike i APAC regije (22 zemlje s operativnim aktivnostima). Grupa ima 1 000 000 klijenata kojima je odobren jedan ili više zajmova u prošlosti, a u svojoj bazi broji ukupno 3 milijuna korisničkih računa. U 2014. godini prihodi Ferratuma iznosili su gotovo 70,5 milijuna eura, a dobit od poslovanja iznosila je 10,6 milijuna eura. Ferratum Grupa je s 31. prosinca 2014. zapošljavala 383 osobe.

Ferratumova strategija na području EU-a tijekom 2015. godine: pokretanje mobilne banke

Ferratum banka posjeduje bankovnu licencu EU-a, koja joj pruža pristup novim vanjskim bankarskim „scoring“ bazama podataka, omogućujući time poslovanju da se proširi na više zemalja sa strogim regulatornim zahtjevima za podizanje zajmova. Također pruža mogućnosti za proširenje portfelja proizvoda, posebno kako bi se obuhvatili depoziti, u svrhu podržavanja profitabilnog rasta Ferratum Grupe.

Ferratum planira proširenje portfelja proizvoda i razvoj svog poslovanja u smjeru mobilne banke, kao i proširenje svoje baze klijenata. Ferratum snažno napreduje i spreman je postaviti se kao vodeća mobilna banka u digitalnom dobu, putem kombinacije klasičnih bankarskih usluga i otvorene arhitekture za široki spektar mobilnih rješenja.

Bankarski sektor je u procesu velikih promjena, a tradicionalne banke zaostaju za inovativnim i pravim mobilnim rješenjima. Nedavne studije pokazuju da će se korištenje mobilnog bankarstva diljem svijeta značajno povećati u nadolazećim godinama zbog promjene ponašanja klijenata.

Očekuje se da će godišnja prodaja pametnih telefona diljem svijeta dosegnuti više od jednu milijardu do 2017. godine, uz ogroman porast broja registriranih SIM kartica pametnih telefona za koje se očekuje da će dosegnuti šest milijardi do 2020. godine. Očekuje se da će se udvostručiti broj ljudi koji koriste svoje pametne telefone za privatno bankarstvo sa 590 milijuna na više od jednu milijardu korisnika diljem svijeta do 2017. godine.

Ferratumovi proizvodi i usluge

Ferratum klijentima diljem svijeta nudi brze, diskretne i lako dostupne zajmove. Uslugama se može pristupiti putem interneta ili na mobilnim uređajima, a odluka o odobrenju zajma se obično donosi u roku od nekoliko minuta. Za prijavu su potrebni najosnovniji dokumenti.

Tipičan Ferratumov klijent predstavlja kućanstvo srednje klase i sastoji se od širokog presjeka populacije naših tržišta na sve zemlje. Klijenti su gotovo podjednako podijeljeni na muškarce i žene te sve dobne skupine. Najveći postotak klijenata Grupe čine parovi (65%), a više od 40% klijenata su punoljetna djeca koja žive s roditeljima ili druge uzdržavane osobe. Više od dvije trećine klijenata je zaposleno na puno radno vrijeme. 

Ferratumovi klijenti traže jednostavnu, brzu i diskretnu uslugu, neopterećenu velikom birokracijom. Usluge se obično koriste za plaćanje računa (38%), impulzivnu kupovinu i ostale usluge.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije posjetite stranicu www.ferratumgroup.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.