Viral

Komentari 6

Akcija u Puli: Golub im upao u dimnjak, spasili ga vatrogasci

Akcija u Puli: Golub im upao u dimnjak, spasili ga vatrogasci

Znala sam da je u pitanju ptica, jer mi se isti slučaj dogodio prije godinu dan, rekla je vlasnica stana. Intervencija u Puli trajala je deset minuta, a golub je zatim sretno odletio

Nesvakidašnja intervencija spašavanja zaglavljenog goluba u dimnjaku, završila je sretno za uplašenu pticu, a sve zahvaljujući vatrogascima i vlasnici stana u pulskoj Gervaisovoj ulici, koja je pozvala pomoć.

- Dobili smo dojavu da je golub upao u dimnjak i nije mogao izaći. Ostao je zaglavljen. Na intervenciju smo poslali vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca. Intervencija završila za manje od deset minuta od dojave - kazao je Nenad Ilisić, zapovjednik četvrte smjene pulskih vatrogasaca.

Kada su vatrogasci stigli na mjesto nezgode, čuli su goluba u dimnjaku.

Spas kroz vratašca

- Otvorili smo vrata za čišćenje dimnjaka koja se nalaze na najnižem dijelu. Uspjeli smo dohvatiti pticu i na svu sreću nije bila ozlijeđena, već samo uplašena. Pustili smo ju na slobodu odmah - kazao je.

Vlasnica stana, koja je htjela ostati anonimna kazala nam je da je to već drugi puta da ptice zaglave u njezinom dimnjaku.

- Znala sam da je u pitanju ptica, jer mi se isti slučaj dogodio prije godinu dana. I ovoga puta čula sam šumove, lamatanje krila i pozvala sam pulske vatrogasce kojima se zaista zahvaljujem jer su došli doslovce za pet minuta. Znali su već što treba učiniti i ptica je sretno poletjela na slobodu - rekla je vlasnica stana.

Bilo i drugih intervencija

Osim spašavanja goluba pulski vatrogasci toga dana spasili su zaglavljeno dijete iz kupaonice, uklonili stablo sa prometnice te intervenirali na prometnoj nesreći zbog prevrtanja vozila na cesti Vodnjan-Divšići.