Viral

Komentari 8

Balon Donald Trump postat će eksponat u londonskom muzeju

Balon Donald Trump postat će eksponat u londonskom muzeju

Golemi balon u obliku Trumpa kao bebe, koji je preletio London tijekom prosvjeda održanih u vrijeme njegova posjeta V. Britaniji kupio je Muzej grada Londona i kani ga izložiti u odjelu posvećenom prosvjedima

Balon je visok šest metara, a preletio je područje iznad Trga parlamenta tijekom radnog posjeta Donalda Trumpa Velikoj Britaniji u srpnju 2018.

Iz londonskog muzeja su rekli kako im se zamisao učinila vrlo maštovitom te da predstavlja svojevrstan "odgovor stanovnika Londona" na tadašnji Trumpov posjet.

Golemi balon prikazuje američkog predsjednika kao bebu u peleni koja u ruci drži mobilni telefon.

Nakon globalne turneje, muzej će ga u dogledno vrijeme izložiti u odjelu posvećenom prosvjedima. Njegovi tvorci kažu kako se nadaju da će balon postati trajni podsjetnik na otpor stanovnika Londona u vrijeme Trumpova predsjedničkog mandata.

Direktorica Muzeja grada Londona, Sharon Ament je rekla da nije riječ o političkom muzeju te da eksponat ne odražava stajališta koja bi se odnosila na političko stanje u Sjedinjenim Državama, no da je balon odraz tipičnoga britanskog humora s primjesom satire.