Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Bolesnog psa ostavila je pokraj smeća: Zbog toga ide u zatvor

Nemarna vlasnica iz Ohia nije se više mogla brinuti za 15 godina starog psa te ga je odlučila ostaviti pored smeća. Srećom, Agnes je spašena, a vlasnica je dobila novčanu i kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca

Foto: Medina County SPCA
17 komentara

Vlasnica iz Ohia osuđena je na 3 mjeseca zatvora zbog napuštanja 15 godina starog bolesnog mopsa. 

Društvo za zaštitu životinja Medina preuzelo je 15-godišnju mopsicu nakon što ju je lokalna policija pronašla u kutiji na parkingu pored kontejnera za staru odjeću. Sklonište ju je nazvalo Agnes.

Agnesina nemarna vlasnica, Rita Swartz, napustila je psa kada se više nije mogla brinuti o njemu. Swartz se pokušala obraniti rekavši da je kontaktirala nekoliko skloništa kako bi ju dala, ali nitko joj nije pomogao.

Međutim, djelatnici skloništa koje je preuzelo Agnes rekli su da ih žena nikada nije kontaktirala.

52-godišnja Swartz optužena je za napuštanje životinje čime je napravila prekršaj drugog stupnja koji je kažnjiv zatvorom u trajanju od 90 dana te novčanom kaznom u iznosu od 750 dolara (oko 4800 kuna).

Agnes je slijepa i gluha, imala je dvostruku infekciju uha, jedno oko na rubu puknuća i usta puna trulih zuba, rekli su iz skloništa. Djelatnici skloništa učinili su za nju najviše što su mogli, ali zabrinuti su da neće preživjeti potrebne operacije oka i zuba.

Srećom, bolesna mopsica smještena je u udomiteljsku obitelj koja ju je naposljetku posvojila, obećavajući da će joj učiniti posljednje dane, tjedne ili mjesece najljepše što i zaslužuje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message