Obavijesti

Viral

Komentari 62

Deset je godina patio na lancu, a onda je krenuo u prvu šetnju

Cijelo desetljeće ovaj je pas proveo na žegi i kiši neurednog dvorišta. Nitko ga nikada nije odveo ni u šetnju. A onda ga je 'oteo' stranac i promijenio mu život

VIDEO

Sigurno ste i sami barem nekoliko puta vidjeli pse koji su cijeli život proveli vezani kratkim lancem za neki zid ili stup. Dapače, radi se o stravičnoj praksi koja je u Hrvatskoj, posebno onoj ruralnoj, vrlo raširena. Ti psi su cijeli život ograničeni na tek nekoliko kvadratnih metara prostora i to bez obzira na vremenske uvjete. 

Jednog takvog psa godinama je gledao Jared Piper. Iako je uvijek lajao i režao na njega, Jared je odlučio kako je vrijeme da se napokon upoznaju. Režanje se nakon nekoliko dana pretvorilo zainteresiranost, a nakon nekoliko tjedana i u pravo prijateljstvo

Pas je ubrzo zavolio maženje, ali i slastice koje mu je donosio Jared. Na ušima je imao otvorene rane na kojima su se skupljale muhe, a po trbuhu izrasline. 

A onda je jednoga dana iz kuće izašla vlasnica nesretnog psa. Jared joj je objasnio da pas mora na pregled veterinaru i da se vezanje pasa smatra okrutnošću prema životinjama i zakonski je kažnjivo. 

No, ona se samo nasmijala i rekla nešto što će sigurno šokirati i rastužiti i sve vas. Pas je za taj lanac privezan, rekla je, između 10 i 15 godina. On nikada nije bio izvan dvorišta, nikada nije osjetio čari igre s drugim psima ili trčanja po livadi. 

U tom je trenutku Jared odlučno rekao njegovoj vlasnici da će joj uzeti psa i da bez njega ne odlazi. Nakon što je nekoliko minuta negodovala, na kraju je ipak pristala. No, i ona je bila oprezna - tvrdila je da će pas napasti Jareda. 

To se nije dogodilo i pas je mogao krenuti u svoju prvu šetnju. U tome je vidljivo uživao, kao i u prvom kupanju nakon što je obavljen pregled kod veterinara. 

S obzirom da Jared nije imao uvjete za udomljavanje psa, na kraju ga je uspio udomiti jednoj obitelji koja ima još nekoliko pasa, ali i veliki vrt. 

Posljednji kadrovi priloženog videa tako su posvećeni prvoj igri nekada vrlo nesretnog psa. 

I to je to. Ukoliko mislite vezati psa lancem, onda je bolje da ge uopće nemate. Nasreću, ova je priča završila sretno, no koliko njih svakodnevno završava - nesretno?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Splićanin udario auto, sad traži vlasnika. Neki oduševljeni tim potezom, ali drugi baš i nisu...
ŠTO VI MISLITE?

Splićanin udario auto, sad traži vlasnika. Neki oduševljeni tim potezom, ali drugi baš i nisu...

Neki nisu oduševljeni ovim potezom: 'To nije svaka čast, već bježanje s mjesta nezgode. Zove se policija i prijavi se, a ne bježati i tražiti preko portala', napisali su mu u komentaru
VIDEO Orangutan imao ozljedu, ono što je učinio šokiralo ih je: 'Prvi put imamo sve na snimci'
NEVJEROJATNO

VIDEO Orangutan imao ozljedu, ono što je učinio šokiralo ih je: 'Prvi put imamo sve na snimci'

On je praktički koristio flaster. Činilo se da je njegovo ponašanje bilo namjerno. Selektivno je tretirao ranu biljnim sokom, rekla je doktorica biologije